WISE TREKKING - לטייל בחוכמה

דף הבית | הרשמה | התחבר
חמישי, 2025-07-17, 3:50 AM
ברוך הבא אורח | RSS
[ הודעות חדשות · משתמשים · כללי הפורום · חיפוש · RSS ]
  • 1 מתוך 1דף מספר
  • 1
טיול של 4 ימים לאזור אום שומר
EliTheHikerDate: חמישי, 2019-05-02, 12:56 PM | Message # 1
Main Administrator
Group: Administrators
Messages: 467
Status: Offline
שלום לכולם,

הקדמה ותיאור המסלול באופן כללי:
הרעיון לטייל באזור אום שומר עלה כבר בשנה שעברה לאחר קריאת המידע הזמין על האזור וכאשר החגים התקרבו, יצרנו קשר עם פארג' מה FOX CAMP שדובר עברית טובה וסיכמו מולו על מסלול של 4 ימים ו 3 לילות בשטח שיהיה מלווה בגמלים ודליל מקומי. למרות מספר הפתעות לא צפויות, יצא בפועל מסלול מאוד מעניין ומיוחד של כ 55 ק"מ עם כ 3100 מטר עליות ו 3400 ירידות מצטברות כאשר כל יום היה שונה מהקודם באופיו. בטיול הלכנו בשטח מגוון שהיה מורכב מעליות/ירידות תלולות, דרדרות, הליכה בנחלים רחבים, דרך נאות מדבר ובשבילי יעלים תוך כדי עקיפת מכשולים שונים. למרות שמדובר באזור ששייך לשבט אוואלד סעיד ומשם גם הגיעו המגמלים והגמלים, את הטיול ליוו דליל בשם סלאח ונהג משבט ג'בליה. הספקנו לבקר בטיול בג'בל אבו שג'רה, פיסגת ג'בל אום שומר, ואדי רומחן, בוסתן דיר רומחן, ואדי מואג'ד, אוכף רומחן-מואג'ד, סיל מואג'ד, הבריכות התחתונות של ואדי איסלה, בואדי איסלה, ואדי רומחן, מירה זליחיה וואדי טרפה.

מקורות מידע:
1) קבוצת אוהבי סיני בפייסבוק
2) האתר GOSINAI
3) האתר SINAIVIBES
4) האתר Sinai Trekking and Safari באנגלית עם תיאור מסלולים ותמונות.
5) מזג האוויר באתר1, [furl=https://www.yr.no/place/egypt/South_Sinai/Saint_Catherine's_Monastery/long.html]באתר2[/furl], באתר3
6) אזהרות של משרד החוץ והמטה לבטחון לאומי
7) הסבר מפורט על המצב בסיני מפי המטיילים.
8) אתר קבוצת אוהבי סיני
9) הספר בחזרה לסיני של אברהם שקד.
10) סיכום באתר MASA

מפות והקלטות:
1) מפה דיגיטלית טופוגרפית של OPENSTREET - אין כמעט שמות, אך רואים את הטופוגרפיה היטב.
2) הקלטת מסלול ההליכה בWIKILOC
3) הקלטת מסלול ההליכה בGPSIES
4) מפות שונות ומידע נוסף בקבוצת הפייסבוק אוהבי סיני.

עלויות:

ליחיד:
מעבר גבול - 102 ש"ח בצד שלנו
מעבר גבול - 400 לירות בצד המצרי (כ 80 ש"ח).
ביטוח - כ 20$ לאדם (כ 70 ש"ח).

משותף לקבוצה:
דליל (מדריך) - 300 לירות ליום (סה"כ 5 ימים)
גמלים - 300 לגמל ליום (סה"כ 3 גמלים ל 4 ימים)
ג'יפ סנטה-שייך סינה 1000 (הלוך חזור)
ג'יפ שייך סינה-זייתונה 1000 (הלוך חזור)
שירותי משרד/סוכן - 300 לירות ליום (סה"כ 5 ימים)
טיפים (לדליל, מגמלים) - כ 1200 לירות.
מיניבוס גבול טאבה-סנטה 3000 (הלוך חזור)
אוכל שתייה בסיני: מכולת כ 400 לירות .
אוכל מהארץ: כ 1400 ש"ח לכל הקבוצה (גם עבור הדליל והמגמלים).
מונית מחוף המגדלור לגבול: 50 ש"ח (הלוך חזור)
הגעה מהמרכז עד אילת וחזרה - כ250 ש"ח לכל רכב (2 רכבים).

סה"כ עלויות כל הטיול - כ 850 ש"ח כולל כל ההוצאות לכל מטייל (בקבוצה של 8).
*שקל שווה 4.83 לי"מ (נכון לאפריל 2019) והשער הטוב ביותר היה ב CHANGE בצד המצרי של הגבול.

תמונות הקבוצה:


מיטב התמונות בפיקאסה

סיכום לפי ימים:

הקדמה:
יצאנו מהמרכז בסביבות 18:00 ולקראת 22:00 הגענו למעבר גבול ואז החברה ירדו מהרכבים עם כל הציוד בזמן שהנהגים הלכו לחפש חנייה. חנינו את הרכבים בסופו של דבר באחד החניונים כ 2.5 ק"מ מהגבול (כל השאר היה תפוס בגלל החג) וחזרנו למעבר במונית ללא בעיות מיוחדות. התחלנו את המעבר בסביבות 22:30 כאשר הגבול היה הרבה פחות עמוס ממה שחשבנו שיהיה בחג. עברנו את כל השלבים תוך כשעה שכללו בידוק בטחוני/דרכון בצד שלנו ושלהם , מילוי פרטי הטיול בצד המצרי והחלפת כסף ללירות. קבענו עם הסוכן בשיחת טלפון להיפגש עם הנהג ב 22:00 בצד המצרי (בגלל הזזת השעה אחורה), אך בפועל סיימנו את המעבר רק ב 22:30. אחרי שיצאנו לחנייה וקראנו בשמו של הנהג הסתבר שכולם מכירים את כולם (למרות שהיו שם כ 100 מוניות דומות) והפנו אותנו במהירות לנהג הנכון. אחרי העמסת ציוד, התחלנו את הנסיעה דרומה ובזמן היציאה מאזור טאבה נדרשנו לשלם במחסום את ה 400 לירות מכל אחד (מעבר גבול צד מצרי). אחרי כ 30 דקות של נסיעה עצרנו במכולת מקומית כדי להצטייד בגבינות פטה מקומיות, קצת מתוקים וקמח עבור הליבה. מספר המחסומים בדרך לסנטה גדלו משנה שעברה אך הפעם כמעט ולא התבקשנו להציג דרכונים. אחרי כשעתיים וחצי נוספות על הכביש שנמצא בשיפוצים כל הזמן, הגענו לכניסה של אזור סנטה קטרינה ואחרי נסיעה קצרה נוספת, הגענו למחנה FOX של פארג'. שם פגשנו את הנציג של פארג', שהביא מזרונים והראה לנו היכן אפשר לישון.

יום 0: סנטה קטרינה-שייך סינה-סנטה קטרינה

סטטיסטיקה:
מרחק וזמן הנסיעה מהגבול לסנטה קתרינה: כ 190 ק"מ וכשלוש שעות של נסיעה.
מיקום נקודת ההתחלה/סוף: 33.697725E, 28.677292N בגובה כ 800 מטר.
זמנים - שעת התחלה סנטה קטרינה - 11:00, שעת סיום בשייך עוואד - 17:00.
משך הליכה - כ 6:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 14 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 800 מטר עליות/ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1950 מטר , גובה מינימלי כ 1500.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול בגיפיאסיס
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
בסיכום מול פארג', דיברנו על כך שנקום מוקדם, נפגש איתו, נסגור את כל הקצוות ונצא לדרך. בפועל, התארגנו יחסית מוקדם ופארג' הגיע רק בסביבות 9 (מוקדם בזמן סיני) כאשר העובדים שלו טענו כל הזמן שהוא עוד 5 דקות מגיע. במקום נכחו קבוצות רבות בגלל החגים ולכן היה בלגן די גדול עם האיסופים וההתארגנות. כאשר פארג' הגיע, דיברנו איתו והסתבר שיש מספר בעיות שמונעות את היציאה. הצבא הקים מחסום חדש צפונית לשייך סינה ולא נותן לתיירים לעבור וגם לא נמצא דליל מתאים וזמין משבט אוואלד סעיד שמכיר את אזור אום שומר ויכול להוביל אותנו. פארג' יצר קשר עם מספר דלילים מקומיים משבט ג'בליה ובסופו של דבר אחרי כשעה וחצי, הגיע סלאח הצנוע ואחרי שיחה משותפת של מה שאנחנו רוצים לעשות ומה אפשר לעשות, הבנו שנצטרך ללכת מספר שעות עד לכפר שייך סינה כדי לעקוף את המחסום והתיקים יגיעו עם טנדר נפרד לנקודת המפגש ומשם נסע לבוסתן זייתונה. בגלל השעה המאוחרת, סוכם שנישן את הלילה הראשון בזייתונה ואז מוקדם בבוקר נעלה לכיוון אום שומר (ולא כפי שתכננו במקור לעשות הכל ביום הראשון). בשעה 11:00 נפרדנו מהתיקים הגדולים ויצאנו לדרך דרך ואדי שריג כאשר סלאח פתח בהליכה מהירה מאוד בדרך למעלה. בהתחלה הייתה עלייה מתונה בתוך הוואדי, אך אחרי כ 1 ק"מ התחילה עלייה תלולה של כ 250 מטר על נאקבים עתיקים בין הבולדרים. אחרי כ 40 דקות, הגענו לבאר עמוקה ולידה מספר בדואיות מקומיות עם עדר עזים ומספר בוסתנים עם עצי שקד. אחרי כ 3 ק"מ של הליכה מתונה במגמת עלייה, הגענו לתצפית על הר סנטה קטרינה ואל כפר קטן בשם דיר אל ארבעין שבואדי אל ארבעין. על אחד הקירות המערביים, זיהינו גם שני מטפסים שירדו בחבל והדליל שלהם חיכה עם הציוד למטה. בנקודה זו לקחנו שמאלה והמשכנו באותו הקו גובה לעקוף את הר משה המפורסם כאשר על הדרך פגשנו קבוצה גדולה של מטיילים ישראלים שעלו להר משה לראות את הזריחה וירדו בהמשך כדי לישון בדיר אל ארבעין. בשלב מסויים אחרי ההגעה לאוכף, התחלנו לרדת בתלילות לעבר כפר קטן נוסף ליד שייך סינה. אחרי כ 150 מטר של ירידה, הגענו בסביבות 13:00 במפתיע לביתו של סלאח ושם חיכה לנו טנדר להמשך הנסיעה. נכנסנו לביתו לאכול צהריים ולשתות תה, אך אחרי כשעה כאשר ניסינו לברר מדוע לא ממשיכים הלאה, סלאח קיבל שיחת טלפון בהולה והוראה מפארג' לחזור חזרה לכפר סנטה. בדיעבד הסתבר שהתיקים נתקעו במחסום של ואדי סבעיה ונאלצו לחזור ולכן גם אנחנו. התחלנו ללכת חזרה באותה הדרך בסביבות 14:30 ולאחר כשעתיים וחצי חזרנו אל המחנה של פארג'. תפסנו אותו לשיחה והסתבר שהנהג שלו עשה טעות ואמר את הדברים הלא נכונים במחסום ולכן לא איפשרו לו להמשיך. ישבנו ביחד עם פארג' כדי לחשוב מה נעשה והוחלט שנצא למחרת מוקדם בבוקר באותה הדרך והתיקים יעברו את המחסום על גבי גמלים ויגיעו ליעד בטנדר נפרד. סלאח החליט לקפוץ הביתה וסיכמנו שהוא יגיע ב 5:00 בבוקר חזרה עם הקפצה כדי שנתחיל ללכת מוקדם. התנחמנו בעובדה שהייתה לנו מקלחת חמה ותוכנית יציבה שאמורה לעבוד הפעם ולאחר ארוחת ערב משובחת, התפזרנו לישון במחנה.

יום 1: סנטה קטרינה-שייך סינה ואז נסיעה לבוסתן זייתונה ומשם הליכה עד דיר רומחן

סטטיסטיקה:
הליכה מסנטה קטרינה עד שיך סינה:
מיקום נקודת ההתחלה: 33.697725E, 28.677292N בגובה כ 800 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 5:40, שעת סיום - 7:50
משך הליכה - כ 2:10 שעות.
מרחק הליכה - כ 7 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - עליה כ 500 מטר, ירידה כ 300 מטר
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1950 מטר , גובה מינימלי כ 1500.
מיקום נקודת הסיום: 33.990258E, 28.524861N בגובה 1700 מטר.
נסיעה משייך סינה לבוסתן זייתונה: כ 20 ק"מ וכשעה וחצי.
הליכה מבוסתן זייתונה עד דיר רומחן:
מיקום נקודת ההתחלה: 33.949923E, 28.395136N בגובה 1900 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 10:00, שעת סיום - 18:00
משך הליכה - כ 8:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 10 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - עליה כ 1000 מטר, ירידה כ 1300 מטר
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 2565 מטר , גובה מינימלי כ 1600.
מיקום נקודת הסיום: 33.941294E, 28.363371N בגובה 1600 מטר.
הקלטת המסלול בין סנטה קטרינה ושייך סינה בויקילוק
הקלטת המסלול בין זייתונה לדיר רומחן בויקילוק
הקלטת המסלול בין סנטה קטרינה ושייך סינה בגיפיאסיס
הקלטת המסלול בין זייתונה לדיר רומחן בגיפיאסיס
תמונות בגוגל
וידאו תצפית מג'בל שומר

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
קמנו מוקדם מאוד ולאחר התארגנות מהירה וארוחת בוקר קלה חיכינו לסלאח ב 5:00 בבוקר כפי שסיכמנו מראש. אחרי כ 20 דקות שהוא לא הגיע, התחלנו לתהות ולחשוב באיזה הפתעות ניתקל היום. ניסינו לחפש את העובדים של פארג' כדי ליצור איתו קשר, אך לא היה אף אחד ער ולאחר הסתובבות והמתנה נוספת בסופו של דבר סלאח הגיע באיחור של כ40 דקות והתנצל. האיחור נבע מכך שנהג הרכב שאמור היה להקפיץ אותו לא התעורר בזמן ולכן את רוב הדרך הוא עשה ברגל. התחלנו לעלות באותה הדרך דרך ואדי שריג כאשר האוויר הקר מדרבן אותנו ללכת מהר. השמיים היו נקיים מאוד ועל הדרך ראינו היטב את הכנסייה בראש הר סנטה קטרינה. הגענו לכפר של סלאח בסביבות 8 בבוקר ובמהירות עלינו אל הטנדר שכבר חיכה לנו בכפר והתחלנו לנסוע לעבר רכס האום שומר. בהתחלה היה נראה שנוסעים לכיוון המחסום מזרח-צפון, אך במהרה הגענו לדרך ראשית בואדי סבעיה ומשם חתכנו דרומה כאשר הדרך ברובה הייתה 4 על 4 קשוח עם הרבה מעברים בעייתיים שנראה שהנהג ידע להתמודד איתם היטב ובהמשך התמתנה כאשר התחברנו לואדי רחבה. אחרי כ 20 ק"מ ושעה וחצי של נסיעה, הגענו בסביבות 9:30 לבוסתן זייתונה שבו היו בסה"כ מספר עצים וקצת צל. לאחר ארוחת בוקר והתארגנות, יצאנו לדרך שבהתחלה הייתה לא ברורה, אך אחרי עלייה קצרה זיהינו את הנאקבים שהיו בחלקם עם רוג'ומים והתחלנו להתקדם במהירות בעלייה בינונית של כ 350 מטר לעבר ג'בל אבו שג'רה. עברנו ליד הפסגה של שג'רה שלא הייתה מרשימה במיוחד, אך הנוף משם היה הנהדר. משם התחילה ירידה תלולה של כ 250 מטר לעבר האוכף של אום שומר וכמובן התצפית על ההר המרשים. באוכף עשינו מנוחה ארוכה ולאחר מכן השארנו את התיקים והתחלנו לעלות בטיפוס תלול של כ 550 מטר לעבר הפסגה של אום שומר. מרחוק הטיפוס היה נראה לא הגיוני, אך ככל שהתקרבנו, גילינו עוד ועוד מעברים סבירים ומרוג'מים שהובילו אל הפסגה. בשלב מסויים כ100 מטר מתחת לפסגה, סלאח אמר שישאר לנוח ולחכות לנו ואז המשכנו לבד בדרך יחסית ברורה למטיילים מנוסים. למרות האובך בפסגה זכינו לראות את מפרץ סואץ ואת רוב האזורים הגבוהים של ההר הגבוה ואפילו לזהות כמה פסגות מוכרות. לאחר מנוחה ארוכה ירדנו באותה הדרך עד לפגישה עם סלאח ומשם עד לאוכף ושם עצרנו לאכול ארוחת צהריים. בסביבות 17:00 התחלנו את הירידה התלולה של כ 400 מטר לעבר דיר רומחן. הגענו בסביבות 18:00 לאזור הדיר שבו היינו אמורים לפגוש את הגמלים וגילינו שהם לא שם. התחלנו לחפש מקורות מים בזמן שסלאח הלך לחפש את המגמלים (לא הייתה קליטה באזור) וגילינו כי רובם מיובשים. אחרי כחצי שעה הגמלים והמגמלים סוף סוף הגיעו מכיוון לא צפוי וגם הראו לנו צינור אחד שבו הייתה זרימה חלשה-בינונית של מים זורמים וראויים לשתייה. אחרי פריקת הציוד, ארוחת ערב מעולה וסיכום עם סלאח לגבי מחר, התפזרו לנוח ולישון.

יום 2: דיר רומחן -סיל מואג'ד

סטטיסטיקה:
מיקום נקודת ההתחלה: 33.941294E, 28.363371N בגובה 1600 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 6:45, שעת סיום - 16:45
משך הליכה - כ 10:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 16 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - עליה כ 550 מטר, ירידה כ 1500 מטר
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1900 מטר , גובה מינימלי כ 600.
מיקום נקודת הסיום: 33.904903E, 28.272406N בגובה 600 מטר.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול בגיפיאסיס
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
הבוקר התחיל בהשכמה מוקדמת יחסית, שתיית תה מסורתית של סלאח והמגמלים וצילומים של פרגי בר קטנים במורד הנחל. בסביבות 6:45 יצאנו לדרך דרומה במגמת עלייה מתונה של כ 100 מטר תוך כדי שסלעי שפן צופים בנו. אחרי כ1.5 ק"מ התחילה עלייה תלולה של כ 250 מטר נוספים עד לפס שממנו נשקף נוף יפה לעבר ואדי מואג'ד. אחרי מנוחה קצרה, התחלנו לרדת דרך דרדרת קשה ולא נעימה שנמשכה כחצי ק"מ עד שהפכה לנאקב ברור יחסית ובהמשך לדרך מבולדרת. אחרי ירידה של כ 350 מטר מהפס, מצאנו מקום נוח לארוחת בוקר ובהמשך הדרך הלכנו לראות תצפית על המפל כאשר בתחתית הייתה בריכת מים. עקפנו את המפל הגדול דרך שכבות גיאולוגיות שונות ואחרי ירידה של כ 200 מטר הגענו שוב לנחל המרכזי. חלק מהחברה הלכו להתרחץ בגב מתחת למפל ואחרי שחזרו, המשכנו ללכת בשביל נוח ומעניין לאורך הנחל המרכזי עד שהגענו לאזור שהיה פעם מיושב בנחל ובו מספר שדות חרושים שננטשו עם הזמן. ההליכה בנחל לא הייתה קלה ונתקלנו בסבך, בולדרים ומעקפים שונים שגרמו להליכה איטית מהרגיל. השכבות הגיאולוגיות הצבעוניות והדייקים בכל מקום לא הפסיקו להפתיע ובמהרה הגענו לחורבה נטושה שמופיעה גם על המפה. אחרי כ 1 ק"מ נוספים הגענו לאזור שבו כבר נראו סימנים של תחזוקה וגם שדות מלאים בפרגים שלא מזמן טופלו. המשכנו עוד קצת במורד הנחל ואז עצרנו בצל הבולדרים הענקיים לארוחת צהריים ומנוחה. בסביבות 14:00 המשכנו ללכת במורד הנחל כאשר הירידה התמתנה מאוד, אך עדיין נותרו בולדרים בכל מקום. בעקבות המים, הופיעה גם צמחייה שונה ומגוונת וניצלנו את צינורות המים הרבים לרחצת צהריים ליד אבטיחי פקועה הרבים שהיו מפוזרים באזור. ככל שהתקדמנו למפגש עם ואדי עיסלה, כך מקורות המים התרבו וצמחייה ירוקה צצה בכל מקום. בסביבות 16:30 הגענו לנקודת הלינה המתוכננת כאשר הפעם המגמלים והגמלים (שהלכו בדרך ארוכה הרבה יותר דרך ואדי איסלה) הגיעו לפנינו. גם בחניון הזה מלאנו מים מצינורות ההשקייה של השדות פרגים והפעם בגלל ההגעה המוקדמת היה זמן להכין ארוחת ערב מגוונת, לדון בהמשך הטיול עם סלאח ולנוח לפני שכולם התפזרו לישון.

יום 3: סיל מואג'ד - ואדי טרפה

סטטיסטיקה:
מיקום נקודת ההתחלה: 33.904903E, 28.272406N בגובה 600 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 5:15, שעת סיום - 16:15
משך הליכה - כ 11:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 22 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - עליה כ 1100 מטר, ירידה כ 500 מטר
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1250 מטר , גובה מינימלי כ 550.
מיקום נקודת הסיום: 34.003857E, 28.353864N בגובה כ 1250 מטר.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול בגיפיאסיס
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
קמנו הבוקר מוקדם מהרגיל וכבר ב5:00 יצאנו עם סלאח לעבר הבריכות התחתונות של ואדי עיסלה כאשר רובנו משאירים את התיקי יום ביחד עם המגמלים. מהר מאוד נכנסנו לנווה מדבר ירוק והתחלנו ללכת בין הסבך השופע לאורך הנחל שבחלקו גם זרם בזרימה איטית ויצר בריכות קטנות וצלולות. אחרי כ 1 ק"מ הגענו לקניון צבעוני ומרשים מאוד ובו התקדמנו כחצי ק"מ נוספים עד הבריכות התחתונות שהיו יבשות כאשר בשלב מסויים הואדי התחיל להיפתח שוב. משם חזרנו חזרה עד לבריכה הכי צלולה ועמוקה שמצאנו ועשינו בה רחצת בוקר קצרה. בסביבות 8:00 הגענו חזרה באותה הדרך למקום הלינה ועץ השיזף המצוי ובצל שלו התארגנו להמשך ההליכה. התחלנו ללכת לאורך אמת מים עתיקה במעלה ואדי עיסלה וכבר על ההתחלה נתקלנו בשדות פרגים פורחים ולידם השומרים שלהם שבהתחלה היו קצת חשדנים ומופתעים לראות מטיילים, אך במהרה אחרי השיחה עם סלאח הפכו לחברותיים. אחד מהם הפתיע גם אותנו כאשר ניסה להטעין מכשירים סלולריים מפאנל סולארי מאולתר. התקדמנו במהירות לאורך הנחל תוך כדי עצירות קצרות למנוחה בצל הדקלים הרבים שהיו באזור. שדות הפרגים לא היו ההפתעות היחידות בנחל ובהמשך נתקלנו גם בדייקים ענקיים ועצי דקלים משונים שהפכו את הנוף להרבה יותר מעניין. אחרי כ 7.5 ק"מ של הליכה בעלייה מתונה מאוד של כ 250 מטר, עצרנו באחד הבוסנים של עצי שיזף מצוי בצל לארוחת צהריים, תוך כדי שבחור מקומי מלווה אותנו בשיחה עם סלאח וכנראה הבוסתן שייך אליו. בזמן המנוחה, עברה על פנינו קבוצה ענקית של כ 50 תלמידים מצריים שהלכו לאורך הנחל בטיול מאורגן (ונראה שסבלו מהחום) עם ליווי של מדריכים ומגמלים. בסביבות 13:30 , המשכנו בדרכינו במעלה הנחל כאשר ציורי דייק מלווים אותנו לכל אורך הדרך. במפגש עם ואדי רומחן (אחרי כ 5 ק"מ) עברנו על פני באר מים חדשה שנחפרה לא מזמן ובזמן שהוצאנו משם מים לשטיפת פנים/ראש, עברו על פנינו שני ציידים/שומרים עם רובה קלאצ' שהיו קצת מופתעים לראות אותנו שם. בזמן המנוחה בצל קצת אחרי הבאר, שמנו לב לשביל ברור שרוצף באבנים והוביל לאזור הבאר וכנראה נבנה לא מזמן לפי השאריות בנייה. אחר כך, המשכנו ללכת בואדי עד לאזור נקודת המים בשם מרה מליחיה שמופיעה במפה אבל בפועל הייתה יבשה. משם פנינו מזרחה לואדי טרפה והייתה עלייה קצרה עם בולדרים ואבנים מעניינות בצדדים וקירות דייק צבעוניים מרשימים. לאחר מכן הנחל שוב נפתח ואחרי כ 2 ק"מ נוספים הגענו בסביבות 16:30 לנקודת הלינה שבה הייתה גם נביעה של מים בקיר ונאספה בחפירה מאולתרת. בזמן ההתארגנות, עברה על פנינו קבוצה גדולה ומגוונת של מטיילים מאקואדור ולא יצא לנו יותר מדי לדבר איתם חוץ מהחלפת כמה מילים. אכלנו ארוחת ערב מצויינת ולאחר מכן היה מספיק זמן ותנאים מעולים בלי עננות כדי לשבת ולתצפת על הכוכבים והסביבה לפני שהתפזרנו לישון.

יום 4: ואדי טרפה - ואדי רחבה ואז נסיעה לשייך סינה ומשם הליכה לסנטה קטרינה
סטטיסטיקה:
הליכה מואדי טרפה לואדי רחבה:
מיקום נקודת ההתחלה: 34.003857E, 28.353864N בגובה כ 1250 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 6:15, שעת סיום - 8:15
משך הליכה - כ 2:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 7 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - עליה כ 400 מטר, ירידה כ 50 מטר
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1700 מטר , גובה מינימלי כ 1000.
מיקום נקודת הסיום: 34.008160E, 28.412324N בגובה כ 1650 מטר.
נסיעה מואדי רחבה לשייך סינה: כ 20 ק"מ וכשעה וחצי.
הליכה משיך סינה עד סנטה קטרינה:
מיקום נקודת ההתחלה: 33.990258E, 28.524861N בגובה 1700 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 10:20, שעת סיום - 12:30
משך הליכה - כ 2:10 שעות.
מרחק הליכה - כ 7 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - עליה כ 300 מטר, ירידה כ 500 מטר
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1950 מטר , גובה מינימלי כ 1500.
מיקום נקודת הסוף: 33.697725E, 28.677292N בגובה כ 800 מטר.
מרחק וזמן הנסיעה מהמחנה לגבול: כ 190 ק"מ וכשעתיים וחצי של נסיעה (יותר מהיר בגלל הירידה)
הקלטת המסלול מואדי טרפה עד ואדי רחבה בויקילוק
הקלטת המסלול משייך סינה לסנטה קרטינה בויקילוק
הקלטת המסלול מואדי טרפה עד ואדי רחבה בגיפיאסיס
הקלטת המסלול משייך סינה לסנטה קרטינה בגיפיאסיס
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
ב 6:00 בבוקר נפרדנו מהמגמלים והתחלנו לעלות בצורה מאוד מתונה בואדי טרפה ואחרי כשעה הגענו לאזור שהיה כנראה מאוכלס בעבר וננטש. משם התחילה עלייה בינונית של כ 200 מטר לכיוון הפס שממנו ירדנו במשך כ 200 מטר לכיוון ואדי רחבה והופתענו לגלות את הטנדר שכבר חיכה לנו שם באחד הקיפולים של ההר. הפעם זה היה רכב הרבה יותר רחב מהקודם וכך יכולנו לנסוע בנוחות יחסית את כל הדרך חזרה. הפעם הנהל החליט לעקוף את הדרך הבעייתית על ידי נסיעה מזרחה בואדי רחבה ואחרי זה נסיעה מערבה בואדי רסיס עד לנקודת המפגש עם ואדי סבעיה שבה פנינו צפונה ואחרי כשעה וחצי מתחילת הנסיעה, הגענו לכפר של סלאח. משם חזרנו באותה הדרך שעשינו ביום הראשון דרך אל ארבעין וואדי שריג עד שהגענו חזרה לסנטה קטרינה בסביבות 13:00 בצהריים. היה לנו מספיק זמן עד שחיכינו שהתיקים שלנו יגיעו ברכב נפרד, כדי לעשות מקלחת מפנקת, לסגור חשבון עם פארג', להיפרד מסלאח ולקפוץ לקניות בכפר. אחרי שהתיקים הגיעו, עלינו על ההסעה ב 15:45 ו ב 16:00 עברנו את המחסום של סנטה כאשר תוך כשעתיים וחצי היינו כבר בגבול. מעבר הגבול היה חלק יחסית למרות שהורגש קצת עומס ובסביבות 20:00 יצאנו בצד הישראלי. הרכבים היו כ2.5 ק"מ מהגבול ובגלל השעה המאוחרת כבר לא היו אוטובוסים ולכן הנהגים ניסו לתפוס מונית עד לרכבים מה שהתגלה כמשימה בלתי אפשרית בגלל כמות החוזרים הגדולה אחרי החג וגם בגלל הנטייה החדשה של הנהגי מוניות לקחת רק לנסיעות ארוכות מהגבול לשדה תעופה החדש משיקולים כספיים. בסופו של דבר הנהגים הלכו עד הרכבים ברגל ולאחר מכן חזרו לאסוף את כולם ליד המעבר גבול וכך נגמר עוד טיול מוצלח ומעניין בסיני.

הערות מיוחדות:
*אם מגיעים לגבול עם רכבים, אז ניתן להשאיר אותם בחניון עפר ליד תחנת המשטרה שנמצא כחצי ק"מ מהגבול ובו כ 100 מקומות, בחניון עפר כ1 ק"מ לפני או קצת צפונית לחוף המגדלור (כ 2.5 ק"מ לפני הגבול). לפי השלטים במקום, אין אחריות על השארת הרכב במקום. במקומות אחרים בקרבת הגבול יש שלטים האוסרים על חנייה ארוכת טווח ומתריעים מפני קנסות כך שאם החניון תפוס, עדיף להשאיר את הרכב באילת ולקחת מונית למרות שכמו שגילינו בחזרה, לא תמיד קל לתפוס מונית חזרה בשעות העומס ויש להתחשב בכך במיוחד בחגים.
*אם מגיעים בערב לפני לאילת ולא עוברים את הגבול, אז ניתן לישון במספר מקומות בקרבת הגבול: חניון לילה נחל שלמה (כ 4 ק"מ מערבית לאילת על כביש 12) , חניון הקרוונים בין המלונות אורכידאה/הנסיכה (עמוס ורועש למדי), בפנייה לחוות הגמלים על השביל האדום (כ 4 ק"מ לפני הגבול) נוסעים כ חצי ק"מ ויש מספר משטחים שטוחים ונוחים ללינה.
*בחודשי הקיץ יש כמות גדולה של יתושים באילת, בחופי סיני וגם בהרים וכדאי להיערך בהתאם.
*בחגים יש עומסים גבוהים במעבר גבול במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות ולכן כדאי להיערך בהתאם מבחינת הערכת זמנים.
*שימו לב כי בחזרה יש לפעמים סגירות כבישים ומאפשרים תנועה מסנטה בשעות קבועות ועגולות (10, 12, 14, 16) ויש לברר זאת מראש כי זה משתנה.
*בתקופה הזאת עדיין יכולים להיות גשמי פתע ויכול להיות קר מאוד ולכן צריך להיערך לכך בהתאם לתחזית עדכנית.
*כדי לטייל באזור אום שומר, לפי רוב המקורות, לא נדרש להוציא ויזה למצרים, אך יש לקחת בחשבון שהחלטות הצבא המצרי משתנות כל הזמן ולא בטוח שיתנו לעבור למטיילים/ציוד במחסום על גישה הכביש המרכזי. יש להתייעץ עם הסוכנים המקומיים כדי שימצאו את הסידור הנכון כדי להגיע לתחילת המסלול ולצאת ממנו. בכל מקרה יש לקחת בחשבון שיהיו עיכובים ולכן יש להיערך מבחינת הזמן בהתאם.
*למעבר גבול בצד המצרי מומלץ להביא עט כדי למלא את פרטי הטיול (גם לשם וגם בחזרה) כי אחרת צריך לחכות או לשלם כדי שימלאו את הטפסים עבורכם.
*כדי לחסוך זמן בתור במעבר הישראלי לכיוון סיני, ניתן לשלם את אגרת המעבר דרך אתר המלגם.
*התשלום מעבר גבול בצד המצרי של ה 400 לירות מתבצע אחרי שנוסעים מהחניון כחצי ק"מ ויוצאים מאזור טאבה.
*לפי החוק המצרי , ניתן לטייל באזור ההרים רק בליווי דליל (מדריך) בדואי מקומי.
*שימו לב כי מספר הגמלים משתנה בהתאם לכמות התיקים, המשקל הכולל ולפעמים גם לפי התוואי הליכה שלהם, אך בגדול כדי לשמור על הגמלים וגם קצת להרוויח, הם לא מעמיסים יותר מ 75 קילו (5-4 תיקים) על כל גמל (ולרוב סביב 50 קילו כולל הציוד שלהם) בוגר לפי מה שראינו.
*ב FOX CAMP היה WIFI חופשי, אך מדובר באינטרנט מאוד איטי שלא תמיד עובד וגם כאשר כן, מאפשר בעיקר גלישה/כתיבה ללא שיחות. בשטח עצמו של אום שומר, הייתה קליטה בחלק מצומצם מאוד מהמקומות הגבוהים ברשתות מצריות.
*אם רוצים להצטייד במוצרי בסיס, אז המחירים בכפר סנטה הרבה יותר נמוכים (פי 2-2.5) מאשר בחנויות על הדרך המרכזית על הים.

סיכום הטיול, מסקנות והארות לעתיד:
למרות ההתראות החוזרות ונשנות ממשרד החוץ וההבנה ההגיונית שאם יקרה משהו, יהיה מאוד קשה לקבל עזרה, הניסיון משנים קודמות, המחסומים הרבים של הצבא על הכבישים והבדואים המקומיים דאגו לכך שתהיה הרגשה טובה של ביטחון ולכן לא הורגש מתח כלשהו במהלך כל הטיול. הטיול לדעתי פחות יתאים לאנשים שחוששים לנסוע מכל סיבה שהיא, כי לא תהיה באמת הנאה מהטבע והרוגע שההרים של סיני משדרים. למרות שנאלצנו לחזור חזרה ביום הראשון, הספקנו להשלים את המסלול המתוכנן ובסופו של דבר השינוי גרם לכך שחזרנו הביתה בשבת בערב במקום בוקר, אך מצד שני זכינו לטייל עוד יום באזור ההר הגבוה. היה לנו מזל גדול עם הדליל, שלמרות שלא דיבר עברית, השתדל מאוד מעבר לרגיל וזרם איתנו על כל רעיון שהצענו לשינוי כולל השכמה מוקדמת יחסית וזמני מנוחות.
זכינו לטייל בחבורה מצויינת ומטיבת לכת וכך קיבלנו גם מזג אוויר טוב, מסלול מיוחד ומעניין והכי חשוב שנשארנו עם טעם של עוד לפעם הבאה. אחת המסקנות העיקריות של הטיול היא שדברים משתנים כל הזמן בסיני באזור ההרים הגבוהים ולכן תמיד כדאי לבוא מוכנים לשינויים ולקחת מספיק זמן אקסטרה לכל מקרה במיוחד בטיולים באזורים מרוחקים מהכל.

עד הטיול הבא.....


Hikers must anticipate the worst to enjoy the best - Eli TheHiker
 
  • 1 מתוך 1דף מספר
  • 1
חיפוש:


Copyright MyCorp © 2025 | צור אתר אינטרנט בחינם בעזרת uCoz