WISE TREKKING - לטייל בחוכמה

דף הבית | הרשמה | התחבר
חמישי, 2025-07-17, 4:04 AM
ברוך הבא אורח | RSS
[ הודעות חדשות · משתמשים · כללי הפורום · חיפוש · RSS ]
  • 1 מתוך 1דף מספר
  • 1
טיול של 5 ימים באזור ההר הגבוה בסיני - נובמבר 2021
EliTheHikerDate: שלישי, 2021-11-23, 6:35 AM | Message # 1
Main Administrator
Group: Administrators
Messages: 467
Status: Offline
שלום לכולם,

הקדמה:
ההחלטה להצטרף לטיול נפלה ברגע אחרון ולאחר בניית מסלול ההליכה מחדש והוספת נקודות עניין רבות שעדיין לא הייתי בהן אחרי שני ביקורים קודמים בהר הגבוה, החלטתי סופית להצטרף לקבוצה מגובשת שכבר סיכמו את רוב הדברים עם פארג' מפוקס קאמפ, הדליל ג'מיע והאחראי על המוניות מטעם פארג' (הכל דרך הודעות מוקלטות בואטסאפ כאשר שלושתם מדברים עברית ברמה סבירה מאוד). נפגשנו בסביבות 17:30 במעבר הגבול טאבה ולאחר מעבר חלק יחסית של כשעה, פגשנו את הנהגים ויצאנו לדרך לכיוון סנטה קטרינה. בגלל שעות החושך, הצטרפו אלינו 2 ניידות משטרה באחד המחסומים והמשיכו ללוות איתנו (מקדימה ומאחורה) רוב הדרך עד סנטה עצמה ולכן הנסיעה לקחה יותר זמן מהרגיל. הגענו אל פוקס קאמפ רק בסביבות 22:00 ולכן התפזרנו לישון במהרה (מי שרצה באוהלים ומי שרצה בחדרים שהוזמנו מראש). הדליל אמור היה לפגוש אותנו בערב כדי לסכם פרטים אחרונים וכדי שאפשר יהיה לצאת מוקדם בבוקר, אך בגלל השעה המאוחרת, הלך הביתה וחזר רק למחרת. לפני ארוחת הבוקר, נפגשנו עם הדליל וחלק מהחברים נסעו איתו לקנות מצרכים לטיול בזמן שאחרים הכינו את התיקים הגדולים עבור המגמלים כדי שיוכלו להעריך כמה גמלים צריך. לאחר ארוחת הבוקר, ישבנו עם ג'מיע על התוכנית (שהוכנה מראש והועברה אליו בואטסאפ בתרגום ערבי) והוחלט לשנות את כיוון ההליכה ומספר נקודות הלינה באותו האזור בהתאם להמלצות הדליל. בסביבות 10:30, קיבלנו הקפצה לאבו סילה (כ 15 דקות נסיעה) ומשם התחיל הטיול הרגלי.

מפה סכמטית של המסלול:


מקורות מידע:
1) קבוצת אוהבי סיני בפייסבוק
2) אתר לתכנון של MAPY וגם האפליקציה שלהם Mapy עם מפות אופליין ומסלולים שמורים - אין כמעט שמות, אך רואים את הטופוגרפיה היטב וחלק גדול מהשבילים מסומנים.
3) האתר Sinaivibes
4) מזג האוויר [furl=https://www.yr.no/place/egypt/South_Sinai/Saint_Catherine's_Monastery/long.html]כאן[/furl] או כאן.
5) אזהרות של משרד החוץ והמטה לבטחון לאומי
6) אתר קבוצת אוהבי סיני
7) אתר Sinai Trekking & Safari באנגלית.
8) אתר Gosinai בעברית.
9) מפת נייר סרוקה של ההר הגבוה באיכות גבוהה באתר של IMGA.

קישורים מרכזיים:
1) מיטב התמונות מהטיול בגוגל פוטוס.
2) סיכום הטיול בוידאו ביוטוב
3) סיכום הטיול בוידאו מאת לזר
4) הקלטת כל מסלול ההליכה בWIKILOC
5) הקלטת כל מסלול ההליכה בALLTRAILS

עלויות:
קבוצתית: (14 אנשים)
2 מוניות מהגבול לסנטה - כ 2700 לירות.
תשלום עבור הכניסה לשמורת סנטה -כ 720 לירות.
אוכל לטיול שנקנה בסנטה - כ 3600 לירות.
הקפצת המטיילים ב 3 רכבים לתחילת המסלול - כ 300 לירות.
דליל/7 גמלים/עמלת משרד ל 5 ימים - כ 11250 לירות.
לינה בבוסתנים של 4 לילות - כ 2800 לירות.
טיפים למגמלים/דליל - כ 2600 לירות.
השלמות במהלך הטיול בלילה האחרון -פיתות/עצים/עוף - כ 400 לירות.
ארוחת בוקר משותפת בפוקס קמפ - כ 700 לירות.
ארוחת ערב משותפת בפוקס קמפ - כ 1070 לירות.

הוצאות אישיות:
ביטוח - כ 150 ש"ח.
דלק/אוטובוס בעד אילת וחזרה: 100 ש"ח.
מעבר גבול צד ישראלי - 105 שח.
בדיקות קורונה בחזור בצד הישראלי - 100 ש"ח.
בדיקות קורונה בצד המצרי בסנטה - 600 לירות.
הזמנת רופא מנואבה לסנטה לבדיקות קורונה (1200 למונית עבור 9 אנשים) - 134 לירות.
תשלום מס בריאות בצד המצרי - 30 לירות.
מעבר גבול צד מצרי - 405 לירות.
מונית מסנטה לגבול חזרה - (1500 לירות עבור 9 אנשים) , 170 לירות.
לינה ב FOX CAMP - כ 50 לירות לאוהל, 200 לירות לחדר עם 2 מיטות, 400 לירות עם 2 מיטות ושירותים/מקלחת בפנים.

סה"כ עלות הטיול ליחיד: כ 1150 ש"ח כולל כל ההוצאות לכל מטייל (בקבוצה של 14).

תמונת הקבוצה:


חלוקה לפי ימים:

יום 1 - אבו סילה - נאקב אבו סילה - ג'בל נעג'ה - הבוסתן של שוב אבו קרישן (Garden of Shob Abu Krishan)

סטטיסטיקה:
מרחק וזמן הנסיעה מFOX CAMP עד לתחילת המסלול Abo Seila: כ 5 ק"מ וכ20 דקות נסיעה.
מיקום נקודת ההתחלה: 28.563401N, 33.958780E בגובה כ 1760 מטר.
מיקום נקודת הלינה: 28.578848N, 33.901458E בגובה כ 500 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 10:45, שעת סיום - 17:15.
משך הליכה - כ 6:30 שעות.
מרחק הליכה - כ 11.5 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 650 מטר עליות/400 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1850 מטר , גובה מינימלי כ 1390.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול באולטרייל
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
התחלנו את ההליכה מהכפר הציורי אבו סילה על הנאקב אבו סילה ולאחר כ 1.5 ק"מ של הליכה מהירה, חצינו את ואדי טלח המרשים. אחרי כחצי ק"מ, נכנסנו אל ואדי שג שבו התחילו המכשולים הראשונים. הבולדרים הגדולים הסתירו ביניהם נביעה קטנה וצלולה. המשכנו להתקדם במעלה הואדי עד שהגענו למפל יפהפה עם בריכה צלולה שנוצרו אחרי הגשמים האחרונים לפני כמה ימים. בק"מ הרביעי, פנינו צפונה לכיוון ג'בל נעג'ה תוך כדי שאנחנו עוברים מתחת לג'בל פרעה (בתמונה מימין). בק"מ ה 6.5 , עצרנו למנוחה תוך כדי מבטים חשודים מה"שומרים המקומיים". הדליל הצביע אל הפסגה ואמר שמי שרוצים ללכת, אפשר בקלות להגיע אליה. הדרך לשם לא הייתה כזאת פשוטה, אך התצפית מג'בל נעג'ה לכל הכיוונים הייתה שווה כל רגע של מאמץ (שביחס לפסגות האחרות היה די מועט). בדרך פגשנו קבוצה קטנה נוספת של מטיילים ישראלים שעלו עם הדליל שלהם בנאקב טיפה שונה. אחרי מנוחה והתפעלות מהנוף, ירדנו אל התיקים באותה הדרך ואכלנו ארוחת צהריים עם סלט חצילים שג'מיע הכין במקום. הריח הטרי משך אורח לא צפוי שרק חיכה לשאריות אחרי שנלך. לקראת 16:00 , המשכנו ללכת במגמת ירידה מתונה עד למפגש עם ואדי טיניה שבו גם היה ממוקם הבוסתן שבו היינו אמורים לישון. הבוסתן היה מושקע מאוד עם מקומות נוחים ללינה, שירותים, ברז מים והפתעות נוספות. אחרי התארגנות, ארוחת הערב וצפייה בירח הכמעט מלא, התיישבנו עם הדליל כדי לדבר על התוכנית של מחר. הופתענו לגלות שלג'מיע היה רעיון אחר לגמרה (מהתכנון המקורי) למסלול שאמור היה להיות קצר במיוחד וללא עליות לפסגות באותו היום(כולל לינה במקום אחר). ניסינו להבין מה הסיבה לשינוי ולפי ג'מיע, המסלול המתוכנן היה ארוך מדי ובלתי ניתן לעשייה ביום אחד. חלק מהאנשים בקבוצה כבר עשו מסלולים דומים בטיולים קודמים וידעו שזה אפשרי, אך הוחלט למצוא פשרה הגיונית שתתאים לכולם ואכן כך עשינו.

יום 2 - הבוסתן של שוב אבו קרישן - ואדי סגר - ואדי אבו טוויטה - פארש אום-סילה - גלת אל אזרק - נקיק הפטל - ואדי זויעתיר - ג'בל בב אל-דוניה - נאקב בחריה- פארש רומנה - הבוסטן של חוסיין אבו גלבה (Garden of Hussein Abu Ghalaba)

סטטיסטיקה:
מיקום נקודת הלינה: 28.541151N, 33.881263E בגובה כ 1800 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 7:00, שעת סיום - 16:30.
משך הליכה - כ 9:30 שעות.
מרחק הליכה - כ 14.5 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 750 מטר עליות/700 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 2090 מטר , גובה מינימלי כ 1800.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול באולטרייל
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
בזמן ההתארגנות של הבוקר, חילקנו בינינו את מצרכי הארוחת בוקר והצהריים ובסביבות 7 יצאנו לדרך אחרי תה, קפה ועוגות. במהירות נכנסנו אל ואדי סגר המרשים שבו מכשולים שונים שדרשו עזרה הדדית וזהירות. גם בקצה ואדי סגר היו "צופים" ואחרי כ 1.5 ק"מ פנינו צפון-מערבה בואדי אבו טוויטה הרחב. משם התחילה עלייה מתונה לפארש אבו סילה ובק"מ הרביעי, התחילה ירידה תלולה (אך פשוטה יחסית) של כ 200 מטר לעבר ואדי תלעה. עצרנו כ 50 מטר מעל גלת אל אזרק המפורסמת ומי שרצו, ירדו אליה בלי תיקים בירידה תלולה כדי להתרשם ממנה והסביבה. השעה הייתה עוד מוקדמת לרחצה במים הקרים ולכן עלינו במהרה חזרה אל נקודת המפגש ואחרי ארוחת בוקר פשוטה וטעימה, המשכנו להתקדם. אחרי כחצי ק"מ במעלה הנחל עם עקיפת מספר מפלים מסוכנים, הגענו אל נקיק הפטל המרשים (שהיה בו דווקא עוזרר אדום ומעט שיחי פטל שלא כמו בפעם הקודמת) שבו תקוע בולדר ענק בין הקירות ומפל לא עביר רגלית ישר אחריו. חזרנו טיפה אחורה ועלינו בעלייה תלולה וקצרה בנאקב קיצור ישירות לואדי זויעתר. בועדי המשכנו לעלות במתינות דרך שביל מבולדר עד שהגענו אחרי כחצי ק"מ לנקודת מים שאיפשרה לרחוץ פנים ולמלא מאגרים. אחרי כ 2 ק"מ נוספים עם עלייה מתונה של כ 200 מטר, יצאנו לאזור שטוח יחסית שבו נחו חמורי בר מופתעים שלא הבינו מאיפה באנו אליהם. הליכה נוספת של כ 1 ק"מ, הובילה אל הנביעה עין נג'ילה שהייתה בה זרימה חלשה מאוד. ג'מיע נשאר להכין את החציל המפורסם לארוחת הצהריים ולאחר הסבר ברור של איך אפשר לעלות למעלה (מעקב אחרי הרוג'ומים ונקודת העלייה שלא הייתה ברורה כל כך מרחוק), רובינו התחלנו לטפס לעבר ג'בל בב אל-דוניה (שער העולם) בעלייה שהייתה בהתחלה די מתונה ולקראת הסוף הפכה לתלולה (סה"כ כ 200 מטר על פני כ 1 ק"מ). מלמעלה היה נוף מרשים מאוד לכל הכיוונים והיה קל לזהות פסגות קרובות ורחוקות מטיולים קודמים (טרבוש, רכס סרבל ואחרים). בגלל הראות הטובה, ראינו בכיוון מערב גם את ההשתקפות של המים בתעלת סואץ. חזרנו אל התיקים באותה הדרך כאשר כל הסיבוב לקחת לנו כשעה אחת. בסביבות 15:00 (אחרי ארוחת הצהריים) התחלנו להתקדם מזרחה דרך ואדי זעתר ואחרי כ1 ק"מ פנינו צפונה על נאקב בחריה. באזור היו מטמורות רבות ומגוונות ולמרות כל ה"פרצופים" הטבעיים, פיסלו גם כמה נוספים לחווית ההליכה. ההרים בשילוב תאורה מושלמת, לא הפסיקו להפתיע ולאחר כ 1 ק"מ נוספים, התחלנו לרדת לפארש רומנה ונקודת הלינה שלנו.
השקיעה הייתה יפה במיוחד וגם הבישולים והמדורה השאירו אותנו ערים די מאוחר עד שהתחיל ממש להתקרר ואז התפזרנו אל האוהלים שמוקמו הפעם בשתי נקודות שונות בשביל הנוחות. תוכנית ההליכה למחרת כבר סוכמה בלילה הראשון ולא היו צפויים בה שינויים ולכן רק האמיצים (בגלל הקור) נשארו ערים כדי לצפות בכוכבים.


Hikers must anticipate the worst to enjoy the best - Eli TheHiker
 
EliTheHikerDate: ראשון, 2021-11-28, 2:34 PM | Message # 2
Main Administrator
Group: Administrators
Messages: 467
Status: Offline
יום 3 - הבוסתן של חוסיין אבו גלבה - ג'בל סומרה - ג'בל עבס בשא - פארש אבו משחור - ואדי זויתין - הבוסתן של עודה אבו מסאוד (Garden of Ouda Abu Masaud)

סטטיסטיקה:
מיקום נקודת הלינה: 28.536074N, 33.932976E בגובה כ 1850 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 7:30, שעת סיום - 16:30.
משך הליכה - כ 9:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 12.5 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 750 מטר עליות/700 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 2335 מטר , גובה מינימלי כ 1700.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול באולטרייל
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
קמנו לעוד בוקר צלול וקריר, ולאחר התארגנות מהירה, יצאנו לדרך במורד הנחל עד המפגש עם ואדי מעין אל רייאן (כ 350 מטר) ואז פנינו מזרחה ואחרי כ 400 מטר נוספים, התחלנו לעלות ישירות על שביל עזים שבמהרה התחבר לנאקב גמלים מסודר. הנוף שהתגלה ככל העלינו, השתפר מרגע לרגע ולכן עשינו עצירות רבות כדי להתפעל ממנו. אחרי כ 3 ק"מ ו 500 מטר של עלייה איטית, הגענו לג'בל סומרה שלא היה מעניין במיוחד כשלעצמו (ביחס לפסגות אחרות), אך הנוף שנפרס משם ב 360 מעלות היה מיוחד ושווה כל רגע של טיפוס. הראות הייתה כל כך צלולה, עד שראינו את ההרים מאחורי מפרץ סואץ במערב. הירידה הייתה מעט מבולדרת, אך עלינו במהרה על נאקב נוח שהוביל אחרי כ 2 ק"מ עם ירידה של כ 200 מטר עד לקו פרשת המים והאוכף מעל ואדי זוויתן דרומה וואדי טיניה צפונה. במקום הייתה קבוצה גדולה של מטיילים ישראלים (וחלקם מוכרים) שבדיוק ירדו מהארמון של עבס בשא שאליו תכננו לעלות. אחרי מנוחה קצרה, התחלנו לעלות במהירות כ 200 מטר (על פני כ 1 ק"מ) על דרך בנויה ומסודרת עד האוכף, שם השארנו את התיקים והתקדמנו לעבר הארמון עצמו שממנו יש תצפית מעולה לכל הכיוונים והפסגות השונות. אחרי מנוחה וצילומים, חזרנו אל התיקים והדליל והמשכנו להתקדם בעלייה מתונה של כ 50 מטר לעבר ג'בל טיניה שאותו עקפנו כמעט בשיא הגובה. משם התחילה החגיגה האמיתית של היום עם מעקפים חדים ומעניינים לעבר בקעת אבו משחור. ההליכה לקחה לא מעט זמן בגלל מכשולים שונים, אך הייתה שווה כל רגע. אחרי ירידה של כ 150 מטר, הגענו אל התצפית על העמק ושם עצרנו למנוחה ארוכה ביחד עם "הצופים הרגילים". הירידה משם לא הייתה פשוטה ובהתחלה הפכה לעלייה מתונה של כ 50 מטר ולאחר מכן לירידה תלולה של ה 100 מטר (על פני כ 250 מטר) עד שירדנו אל האוכף עם "הפיל" הצופה ובו עצרנו לארוחת הצהריים. בגלל הצל, הרוח והקור המפתיע, קיצרנו את ההפסקה והתחלנו לרדת במורד הואדי הקטן ללא שם בירידה מתונה יחסית של כ 200 מטר (על פני כ 1.5 ק"מ) עד שהגענו אל החיבור עם ואדי זוויתין המרשים שבו בוסתנים רבים ומטופחים כאשר צבעי השלכת מלווים אותנו לכל האורך. אחרי כ 1 ק"מ של הליכה, פנינו לכיוון ואדי שג ולאחר חצייה של אוכף קטן, הגענו ישירות אל הבוסתן שבו תוכננה הלינה. הפעם הגענו די מוקדם וכך היה הרבה זמן לנוח, לאכול ולהנות מהאווירה המדברית עם הכוכבים.

יום 4 - הבוסתן של עודה אבו מסאוד - ואדי שג - ואדי אחמר - ג'בל אחמר - ואדי אחמר - דיר אל ארבעין - פארש אליאס - מבנה מגורים של הכנסיה של אליאס (A basin with the Church of Elijah)

סטטיסטיקה:
מיקום נקודת הלינה: 28.544259N, 33.974975E בגובה כ 2040 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 7:30, שעת סיום - 16:30.
משך הליכה - כ 9:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 10 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 900 מטר עליות/700 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 2330 מטר , גובה מינימלי כ 1770.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול באולטרייל
תמונות בגוגל

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
כמות האוכל שהוכנה בארוחת הערב הייתה כה רבה, שגם החתולים המקומיים הספיקו להנות ממנה לקראת הבוקר. יצאנו לדרך כרגיל סביב 7:30 במעלה ואדי שג, עד שהגענו לסלע הליוויתן (אחרי כ 1 ק"מ ו100 מטר עליה) ועץ התות העתיק ושם פנינו מזרחה אל ואדי אחמר המפורסם. העלייה של 200 מטר (לאורך כ 1.5 ק"מ) לא הייתה קשה במיוחד חוץ מהבולדרים הרבים שנאלצנו לעקוף. בעין אל אחמר, המים היו צלולים כרגיל וכ150 מטר אחריו, התחילה העלייה התלולה (כ200 מטר על פני כ 700 מטר) לעבר ג'בל אל אחמר. בדרך היו מספר מכשולים שהיה ניתן לעקוף בקלות יחסית והנוף רק הלך והשתפר ככל שהתקרבנו אל הפסגה. משם הייתה תצפית נהדרת 360 מעלות לכל הכיוונים ושם גם פגשנו קבוצה נוספת של ישראלים שעלו באותה הדרך. לקחנו את הזמן כדי להצטלם כקבוצה ולעשות סיבוב נחמד של כ 1 ק"מ על המשטח האדום והמרשים של הג'בל תוך כדי מציאת נקודות תצפית מרהיבות שבתוכן גם ראס צפצפה המרשים (שבו תכננו לבקר למחרת) ומספר מערות מסתור מהשמש. הירידה למטה (שהייתה הארוכה והתלולה ביותר בטיול באופן יחסי: כ 550 מטר על פני כ 2.5 ק"מ) התחילה בצורה מתונה מאוד, אך מהר מאוד זה השתנה כאשר גילינו כי אין אפשרות לרדת שם והיה צריך לעלות חלק מהדרך בחזרה ולעשות עיקוף לערוץ אחר פחות תלול אך מבולדר מאוד. בשלב מסויים עברנו דייק שחור ומרשים בין ההרים הזהובים ומשם המשיכה ירידה תלולה נוספת ישירות אל הכפר דיר ארבעין שבו גם עצרנו לארוחת הצהריים בבוסתן של רמאדן אבו סעיד. בזמן הכנת הארוחה, זכינו לשמוע אותו מנגן על הסומסומיה (שהייתה עשויה מפח שמן פשוט עם כמה מיתרים). במקום הייתה גם בריכת מים מלאכותית שמתאימה לשחייה, אך היה קריר למדי והחלטנו לוותר על התענוג. אחרי התה המסורתי, התארגנו במהירות והתחלנו לעלות בצורה מתונה מאוד על דרך בנויה ורחבה כ 350 מטר (על פני כ 3 ק"מ) שהקיפה את ג'בל מוסא מדרום-מזרח. על הדרך נתקלנו בשיירות ציוד/אוכל/אספקה שעלו למעלה לחלוקה בין הביתנים הרבים באזור ההר ורק למחרת בבוקר הבנו את הסיבה (עד עכשיו היה נראה שסיני די נטושה מתיירים ויש רק קבוצות בודדות של ישראלים). אחרי שעברנו בנקודת פיצול שבילים, פנינו לשביל צדדי שהוריד אותנו כ 50 מטר למטה לפארש אליאס ובו הייתה נקודת הלינה המוגנת בתוך קירות המגורים של הכנסיה אליאס. במהלך היום, המגמלים עברו עם שיירת הגמלים והציוד דרך הכפר של סנטה קתרינה ואספו השלמות של אוכל טרי (לערב ולמחרת בבוקר) וגם מפתח של מתחם הלינה שבדרך כלל סגור. ישבנו בפינת הישיבה הנחמדה לחגוג את ערב יום השישי עם המדורה ויין ואחרי שהכנת האוכל הסתיימה, נכנסנו ביחד עם כולם אל אחד המבנים כדי להתחבא מהקור (נקודת הלינה בגובה 2060 מטר עם צפי של 4 מעלות בלילה) ולאכול בנוחות.
התפזרנו לישון יחסית מוקדם, כי היה תכנון לעלות אל הר משה כדי לראות את הזריחה וזה דרש השקמה ב 4:30 ויציאה לדרך ב 4:45 (הליכה של כ 40 דקות מנקודת הלינה).

יום 5 - מבנה המנזר של אליאס - פארש אליאס- ג'בל מוסא -פארש אליאס - ראס צפצפה - ואדי שריג - סנטה קטרינה (Fox Camp)

סטטיסטיקה:
זמנים - שעת התחלה - 4:45, שעת סיום - 13:30.
משך הליכה - כ 8:45 שעות.
מרחק הליכה - כ 10 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 450 מטר עליות/950 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 2285 מטר , גובה מינימלי כ 1550.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול באולטרייל
תמונות בגוגל
וידיאו תצפית 360 מעלות מראס צפצפה

תמונות נבחרות:


סיכום ההליכה:
כבר בערב התארגנו על תיקים קטנים עם 3 ערכות קפה, מים, חטיפים ועוגיות ובדיוק לפי התכנון ב 4:45, יצאנו לדרך. כבר בתחילת העלייה הקצרה עד לנקודת הפיצול מאתמול, שמנו לב למספר רב של פנסים שעולים אל ההר, אך רק אחרי שהתחברנו אל השביל המרכזי שעולה מהמנזר סנטה קטרינה, הבנו את גודל "החגיגה". להערכתי, התקדמו כלפי מעלה בתור איטי ובלתי נגמר לפחות כ 500 אנשים כאשר רובם הגדול היו מצרים או צליינים דוברי רוסית ממדינות שונות והיו מעט גם דוברי איטלקית. למזלנו, היינו צריכים לעלות רק כ 250 מטר (על פני כ 1 ק"מ), לעומת כל האחרים שעלו כ 700 מטר (על פני כ 3 ק"מ) ויצאו ב2-3 בבוקר בקור מהמנזר סנטה קטרינה ולכן עקפנו בקלות יחסית את רוב הקבוצות והגענו למעלה בין הראשונים כדי לתפוס מקום נוח לישיבה וצפייה. ההגעה המוקדמת (כחצי שעה לפני הזריחה) הייתה שווה כל רגע (של קור) וכך הספקנו להכין תה/קפה בזמן ולצפות בזריחה בשיא תפארתה מעל ההרים, לשמוע צליינים מתלהבים ליד הכנסייה ולהנות מצבעי הכתום/אדום על הארמון עבס בשא. אחרי שעומסי התנועה התפזרו טיפה (היה לרובם קר מדי להיות שם הרבה זמן), ירדנו בנוחות בחזרה על נקודת הלינה, קיפלנו את הציוד והאוהלים ואכלנו ארוחת בוקר חמה בזמן שהגמלים נחו להם באחו. בסביבות 9, נפרדנו מהמגמלים והצוות (הם הביאו את התיקים חזרה מוקדם והתפזרו לבתים) ויצאנו לדרך על שביל צר ובנוי שמחבר בין הכנסיות הרבות באזור. באחת הנקודות (אחרי כ 700 מטר), הייתה זווית מעולה על מנזר סנטה קטרינה ולאחר כ 1 ק"מ נוספים הגענו אל כנסיית מרי הקדושה בפארש צפצפה שהייתה סגורה. עקפנו אותה על שביל צדדי והתמקמנו בקצה העמק לפני העלייה, כך שמי שרצה לנוח, יכל להישאר שם והאחרים עלו למעלה כ 200 מטר לראס צפצפה בעלייה פשוטה יחסית. בזמן העלייה, היו מספר נקודות תצפית יפות על הכפר סנטה קטרינה ולאחר מכן המשכנו לעלות בדרך מרוג'מת עד לנקודת התצפית המרשימה על העמק של סנטה קטרינה. האמיצים עלו גם אל הנקודה הגבוהה יותר בראס צפצפה (עלייה שדרשה יציבות רגליים יתרה), אך זווית הראייה הייתה כמעט דומה. אחרי המנוחה, ירדנו באותה הדרך ואחרי איסוף התיקים, חזרנו על עקבותינו כחצי ק"מ ואז התחברנו לשביל ירידה נוח יחסית שעבר דרך הכנסיה Saint Pantalaimon שלא הרשימה במיוחד, אך העצירה לידה איפשרה לזהות תנועה של 5 עזי בר שדי נדיר לראות באזור הזה לאחר צייד של שנים רבות. משם התחילה ירידה מתונה של כ 200 מטר (על פני כ 1 ק"מ) לעבר ואדי שריג, כאשר על הדרך פגשנו חבורה נוספת של ישראלים מכרים של חלק מהחברים. אחרי כ 1.5 ק"מ של הליכה נינוחה בואדי שריג עם זוויות מיוחדות להר משה, הגענו אל באר המים הגדולה שהפתיעה לרעה וכמעט לא היו בה מים. משם התחילה ירידה מתונה של כ 200 מטר (על פני כ 1.5 ק"מ) עד לכפר סנטה קטרינה והמחנה של פארג' Fox Camp. אחרי פירוק החפצים, הזמנת רופא הקורונה מנואבה (כדי לחסוך חצי יום-יום), הפרידה מג'מיע הדליל והזמנת מקלובה משותפת לארוחת הערב, הלכנו רגלית (כ15 דקות לכל כיוון) לכיוון מרכז הכפר כדי לעשות קניות ולהעביר את הזמן. חזרנו ל Fox Camp לקראת הגעת הרופא, ואחרי הבדיקות, סגירת החשבון מול נציגו של פארג', מקלחות וסידורים, התכנסנו בחדר האוכל כדי לחגוג את סיום הטרק המוצלח. למחרת בבוקר חלקינו (השאר נשארו עוד כמה ימים בחופים) אספנו את תוצאות הבדיקה בבית החולים בנואבה ומשם המשכנו ישירות לגבול.

הערות מיוחדות:
*שעות פתיחת הגבול החדשות הן 8:00-18:30 כאשר לא יתנו להיכנס אחרי 18:00.
*בגלל התקופה, נדרש לשלם את אגרת המעבר בצד הישראלי מראש באתר מלגם.
*שימו לב כי בשנים האחרונות ניתן לנסוע על הכביש מנואבה לסנטה קטרינה וממנה חזרה רק בשעות מסויימות ביום (כל שעתיים החל מ 8 בבוקר) ובלילה עם ליווי משטרתי שתלוי בהם ויש לברר זאת מראש מול נהגי המוניות כי זה משתנה.
*אם מגיעים לגבול עם רכבים, אז המקום הקרוב ביותר לגבול שבו ניתן להשאיר רכבים (נכון ל16.11.2021) הוא חניון עפר בין מלון ישרוטל לחוף האלמוגים (כ 3.2 ק"מ מהגבול) ומשם לקחת מונית/אוטובוס לגבול. במקומות אחרים בקרבת הגבול יש שלטים האוסרים על חנייה ארוכת טווח ומתריעים מפני קנסות כך שאם החניון תפוס, עדיף להשאיר את הרכב באילת ולקחת מונית (למרות שבחזרה, לא תמיד קל לתפוס מונית חזרה בשעות העומס ויש להתחשב בכך במיוחד בחגים).
*מקורות המים בסיני לא קבועים ומשתנים משנה לעונה ולכן מומלץ תמיד לקחת מים ליום הליכה מלא.
*בתקופה הזאת יכולים להיות גשמים וגלי קור רציניים ולכן צריך להיערך לכך בהתאם לתחזית עדכנית.
*חלק גדול מהדלילים מדברים עברית טובה מאוד וחלקם גם יודעים אנגלית ולכן מומלץ מראש לבקש דליל כזה עם זה משמעותי.
*למעבר גבול בצד המצרי מומלץ להביא עט כדי למלא את פרטי הטיול (גם לשם וגם בחזרה) כי אחרת צריך לחכות או לשלם כדי שימלאו את הטפסים עבורכם.
*לפי החוק המצרי , ניתן לטייל באזור ההרים רק בליווי דליל (מדריך) בדואי מקומי.
*שימו לב כי מספר הגמלים משתנה בהתאם לכמות התיקים, המשקל הכולל ולפעמים גם לפי התוואי ואורך ההליכה שלהם בהתאם לנקודות הלינה.
*בהתאם לחוקי הקורונה העדכניים, נדרש להירשם לבדיקות קורונה בחזור מראש (עדיף בזמן המעבר הלוך ישירות מול העמדות במסוף).
*ב FOX CAMP יש WIFI חופשי, אך מדובר באינטרנט מאוד איטי שלא תמיד עובד וגם כאשר כן, מאפשר בעיקר גלישה/כתיבה ללא שיחות לכמות מוגבלת של משתמשים. בשטח עצמו, לדליל הייתה קליטה סלולרית מאוד מצומצמת בפסגות על הרשת המצרית.
*אם רוצים להצטייד במוצרי בסיס, אז המחירים בכפר סנטה הרבה יותר נמוכים (פי 2-2.5) מאשר בחנויות על הדרך המרכזית על הים.

סיכום הטיול, מסקנות והארות לעתיד:
למרות מספר שינויי המסלול תוך כדי לפי רצון והמלצת הדליל, התמזל מזלנו עם מזג האוויר הקריר והצלול ויצא בפועל מסלול מאוד מעניין ומיוחד של כ 59 ק"מ עם כ 3500 מטר עליות ו 3500 ירידות מצטברות (על פני כ 5 ימים הליכה) כאשר כל יום היה שונה מהקודם באופיו מבחינת הנוף וסוגי האטרקציות. הלכנו בשטח מאוד מגוון שהיה מורכב מעליות/ירידות תלולות ולא תמיד פשוטות, דרדרות, הליכה בנחלים רחבים וצרים, דרך נאות מדבר ובשבילי יעלים תוך כדי עקיפת מכשולים שונים בשימוש עם הידיים, צינורות מים ועזרה הדדית. הספקנו לבקר בטיול את הפסגות הבאות: ג'בל נעג'ה, ג'בל בב אל-דוניה, ג'בל סומרה, ג'בל עבס בשא, ג'בל אחמר, ג'בל מוסא וראס צפצפה כאשר כל אחת הייתה שונה מהאחרות.
למרות ההתראות החוזרות ונשנות ממשרד החוץ על דרום סיני (כרגע בדרגה 3) וההבנה ההגיונית שאם יקרה משהו, יהיה מאוד קשה לקבל עזרה, הניסיון מטיולים קודמים, הליווי המשטרתי בנסיעת לילה, המחסומים הרבים והבדיקות של הצבא על הכבישים, הבדואים המקומיים דאגו לכך שתהיה הרגשה טובה של ביטחון ולכן לא הורגש מתח כלשהו במהלך כל הטיול.
זכיתי לטייל עם חבורת גדולה ומצוינת (שאת רובם הכרתי מטיולים קודמים) שמצד אחד היו מטיבי לכת מנוסים וידעו להתמודד עם תנאי שטח ומצבים מגוונים ומצד שני שמרו על אווירה טובה ושמחה במהלך הטיול וזה השילוב המנצח. קיבלנו מזג אוויר קריר וצלול בכל 5 הימים וכך יכולנו למצות את המקסימום מהאזור והטיול.
כמו בכל טיול בסיני, אף פעם לא ברור עד הסוף מה יהיה המסלול הסופי וזה משתנה בהתאם לרצונו וניסיונו של הדליל וכמובן בהתאם לאופי ויכולת הקבוצה שהתגבשה ולכן יש לקחת זאת בחשבון מראש שיכולים להיות שינויים גם תוך כדי ולבוא בראש פתוח לשינויים והפתעות.

עד הטיול הבא........


Hikers must anticipate the worst to enjoy the best - Eli TheHiker
 
  • 1 מתוך 1דף מספר
  • 1
חיפוש:


Copyright MyCorp © 2025 | צור אתר אינטרנט בחינם בעזרת uCoz