WISE TREKKING - לטייל בחוכמה

דף הבית | הרשמה | התחבר
רביעי, 2025-07-16, 11:14 PM
ברוך הבא אורח | RSS
[ הודעות חדשות · משתמשים · כללי הפורום · חיפוש · RSS ]
  • 1 מתוך 1דף מספר
  • 1
טיול של 5 ימים במזרח סיני - אפריל 2025
EliTheHikerDate: רביעי, 2025-04-23, 8:05 AM | Message # 1
Main Administrator
Group: Administrators
Messages: 467
Status: Offline
שלום לכולם,

תיאור כללי:
באפריל 2025, הצטרפתי לטיול מאורגן של חברת ארץ שתוכנן להיות בין בריכת הואשוואשי לעין חודרה, אך בפועל בגלל אילוצים שונים התרכז בעיקר סביב עין חודרה. הטיול כלל בתוכו נסיעה במיניבוס עד נואיבה, נסיעה בג'יפ בשטח אל תחילת המסלול, נסיעה מהסוף דרך השטח וכביש בחזרה אל נואיבה, נסיעה בין נקודות הלינה השונות והקפצות קצרות בשטח בין נקודות העניין ומסלולי ההליכה. הלינות היו בסגנון בדואי עם אוהלים קטנים ואישיים והארוחות נעשו במתחם מאולתר בעיקר בבוקר/ערב ובשטח בצהריים כאשר את האוכל לרוב סחבנו איתנו או שהגענו לנקודה בה חיכה הצוות הלוגיסטי בהתאם לתכנון. בטיול השתתפו 7 מטיילים עם מדריך ישראלי, דליל בדואי, מארגן הטיול בימים הראשונים וצוות לוגיסטי בדואי מקומי שהעביר בג'יפ וטנדר את התיקים עם ציוד של המטיילים, האוכל, המים והציוד הבישול בין נקודות הלינה השונות. האוכל היה מגוון מאוד על בסיס צמחוני וכלל הרבה ירקות ופירות, מרקי ירקות/עדשים עשירים וחמים בערב עם תבשילי פסטה/תפוחי אדמה/אורז/מקלובה צמחונית/פול וכדומה. ב 5 ימים, סה"כ הלכנו כ 75 ק"מ עם כ 4700 מטר עליות/ירידות במצטבר כאשר המסלולים נעו בגבהים בין 1150-550 מטר. תוואי השטח כלל הליכה בנחלים רחבים/צרים עם מכשולים שונים ומעקפי מפלים, ואדיות, חולות, דיונות, הרים, נאקבים עתיקים ומספר קטעים טכניים שדרשו עזרה של חבל וניסיון כך שהתאים בהחלט למטיבי לכת כפי שהגדירה החברה המארגנת. חלק מהטיול כלל הליכה על שביל חוצה סיני באזור והשאר היה מורכב משבילים שחיברו נקודות עניין שונות באזור.

תמונות חברי הקבוצה:



מקורות מידע:
1) קבוצת אוהבי סיני בפייסבוק
2) אתר לתכנון של MAPY וגם האפליקציה שלהם Mapy עם מפות אופליין ומסלולים שמורים - אין כמעט שמות, אך רואים את הטופוגרפיה היטב וחלק מהשבילים מסומנים.
3) האתר Sinaivibes
4) מזג האוויר באתר/אפליקציה windy
5) אזהרות של משרד החוץ והמטה לבטחון לאומי
6) אתר קבוצת אוהבי סיני
7) אתר Sinai Trekking & Safari באנגלית.
8) אתר Gosinai בעברית.

קישורים מרכזיים:
1) מיטב התמונות מהטיול בגוגל פוטוס.
2) תמונות מהשהייה לפני/אחרי הטיול בחוף Golden beach בגוגל פוטוס
3) סיכום הטיול בוידאו ביוטוב
4) הקלטת כל מסלול ההליכה בALLTRAILS

עלויות:
1) כ 3200 ש"ח לחברה המארגנת עבור הטיול של 5 ימים ועוד 2 לינות/אוכל באחד החופים של נואיבה.
2) אגרת מלגם מעבר גבול של כ 106 ש"ח בצד הישראלי.
3) טיפים למדריך הישראלי.
4) דלק עד אילת וחזרה.
5) ביטוח שכולל כיסוי של ספורט אתגרי בגלל הנסיעה המרובה ברכבי שטח.
סה"כ עלות מוערכת לכל מטייל: כ 3600 ש"ח כולל הכל.

מפה סכמטית של מסלולי ההליכה:



פרופיל הגבהים בכל 5 הימים:



סיכום לפי ימים:

הקדמה:
בעקבות הרשמה דלילה בגלל המצב והתחזית החמה, הייתה מחשבה מצד המארגנים והמדריך לשנות את אזור הטיול לאזור גבוה יותר ולהתאחד עם קבוצה אחרת, אך השינוי לא יצא לפועל בגלל התחזית הקרה שנכנסה לפחות בימים הראשונים ומספר אי הסכמות עקרוניות והוחלט סופית כ3 ימים לפני הטיול, להשאיר את התוכנית המקורית עם מספר התאמות כגון הקדמה של המעבר הגבול לערב לפני (במקום הבוקר למחרת) ושינויי המסלולים בעקבות הידיעה שהשנה בריכת הוואשואשי יבשה. בסביבות 19:00 נפגשנו במעבר גבול טאבה ועברנו די מהר ללא בעיות מיוחדות (חוץ ממזרן מתנפח אחד שנשאר באחסון בצד המצרי ללא סיבה ברורה). בצד השני חיכה לנו מיניבוס שהקפיץ אותנו תוך כשעה לחוף Golden beach בנואיבה ובסביבות 22:30 אחרי ארוחת ערב קלה, התפזרנו לישון בבתי העץ המפתיעים ומושקעים יחסית.
התצפית מהמרפסת ב Golden Beach ביוטוב.

יום 1: - Golden beach Nueiba-Wadi Ataba-Mlahas-Ruhabiya-Ghazala-Khudra-Rawm

מיקום נקודת הלינה: 28.911346N, 34.423603E בגובה של כ 700 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 8:00, שעת סיום - 18:00.
משך הליכה - חלק א כ 8 שעות, חלק ב כ 2 שעות
מרחק הליכה - חלק א כ 10 ק"מ, חלק ב: כ 5.5 ק"מ
שינוי גובה מצטבר - חלק א: כ 600 מטר עליות/650 ירידות , חלק ב: כ 200 מטר עליות/150 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1000 מטר , גובה מינימלי כ 600 מטר.
הקלטת המסלול חלק 1 בויקילוק חלק 2 בויקילוק
הקלטת המסלול חלק 1 באולטרייל חלק 2 באולטרייל
התמונות בגוגל פוטוס
תצפית מהעלייה לג'בל Mlahas ביוטוב

סיכום היום:
לאחר שתיית תה/קפה מהירה על החוף הרגוע בזמן שחתול משועמם מחפש תעסוקה, העמסנו את התיקים על הרכב ובסביבות 6:45 יצאנו לנסיעה קצרה של כ 25 ק"מ עד שפגשנו את רכב השטח שהכניס אותנו פנימה אל מעמקי המדבר. לאחר נסיעה של כ 15 ק"מ נוספים שלקחה כ 50 דקות, הגענו לנקודת ההתחלה בואדי Ataba ולאחר התארגנות מהירה ומפגש עם הדליל שלנו ששמו Faraj, יצאנו בסביבות 8:00 אל הדרך. התחלנו את ההליכה באזור מישורי והתחברנו במהרה לנאקב Mehammed שאיתו ירדנו ואחרי כ 1.5 ק"מ, התחברנו אל ואדי Mlahas שבו אחרי הליכה של כ 1 ק"מ דרום מערבה, נמצאת מוית מליחס (Mileihes) עם נביעות קטנות. אחרי סיור הכרות עם המקום, עשינו ארוחת בוקר מרעננת ואז בסביבות 9:30 , התחלנו לעלות בצורה מתונה על נאקב חיבור לנאקב מרכזי Mlahas ובדרך עשינו סטייה קצרה של כחצי ק"מ לקניון צבעוני במיוחד ממש מתחת לג'בל Mlahas. לאחר התרשמות וצילומים רבים, התחברנו אל הנאקב המקורי בדרך אחרת ואחרי כ 1 ק"מ, התחברנו אל הנאקב המרכזי ואיתו המשכנו דרומה כחצי ק"מ עד לסלע מעניין שהיה מלא בציורי סלע עתיקים. בסביבות 10:30, המשכנו רובנו להתקדם על החולות הצבעוניים לעבר נקודת הטיפוס אל הג'בל Mlahas ושם הדליל נשאר עם התיקים.
בסביבות 11:00 אחרי טיפוס תלול של כ 200 מטר (על פני כחצי ק"מ), הגענו לנקודת תצפית נהדרת שרק הלכה והשתפרה בכיוונים שונים. החלק העליון של ההר התגלה כמבוך מיוחד ולפעמים מאתגר של צורות ופסלי אבן ענקיים עם תצפיות נהדרות לחסרי פחד גבהים. אחרי סיבוב של כ 3 ק"מ על ההר וטיפוס של חלק מהקבוצה לבולדר שבקצה , ירדנו באותה הדרך ובסביבות 15:30 אחרי ארוחת הצהריים, המשכנו ללכת כ 1.5 ק"מ עד לבוסתן קטן של סאלח אבו תשעה בואדי Ruhabiya שבו התמזל מזלנו ותפסנו טרמפ קצר כדי לדלג על קטע הליכה מנהלתי של כ 3 ק"מ עד לואדי Ghazala שהתגלתה כנסיעה מטלטלת במיוחד. בסביבות 16:00 ירדנו מהרכב והתחלנו לעלות (כ 70 מטר עד האוכף) במתינות על נאקב El Hamedat כאשר בתחילת העלייה היו ציורי כפות רגליים ולאורך כל הדרך כתובות נבטיות/יווניות עתיקות במיוחד באזור האוכף. משם התחלנו לרדת לכיוון ואדי Khudra, אך אחרי כ 1 ק"מ השארנו את התיקים עם הדליל ועשינו גיחה הלוך חזור לעבר הקניון הסגור שבו הולכים כ350 מטר בנקיק גבוה ומרשים שלעיתים הופך להיות צר מאוד עד שמגיעים למפל מרשים ולא עביר. הקניון הנ"ל כנראה קצת יותר מוכר מאחרים ולכן גם ראינו באזור קבוצה קטנה של ישראלים וגם קבוצה גדולה של אירופאים עם הצוותים הלוגיסטיים שלהם. בסביבות 18:00 חזרנו אל התיקים בהנחה שיש לנו עוד כ 2.5 ק"מ של הליכה עד לנקודת הלינה המתוכננת בואדי Ruwm ואז הופתענו לטובה מהג'יפ שחיכה לנו בעקבות שיחת טלפון שהצליח לעשות הדליל. אחרי נסיעה קצרה, הגענו אל המחנה הפרוס ובו חיכה לנו מרק ירקות חם עם תה/קפה ואחרי הקמת האוהלים, ארוחת ערב נהדרת וישיבה על התכנון של היום הבא שהיה מסובך לוגיסטית כי לא לכל מקום הצוות הלוגיסטי יכל להגיע, נעשו התאמות במסלולי ההליכה ונקודות הלינה הבאות ואז התפזרנו לישון.

תמונות נבחרות:



יום 2: - Wadi Rawm-Khudra-El Khullal-Barga-El Beida

מיקום נקודת הלינה: 28.996993N, 34.430678E בגובה כ 770 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 6:00, שעת סיום - 18:00.
משך הליכה - חלק א כ 3 שעות, חלק ב כ 8 שעות
מרחק הליכה - חלק א כ 5.5 ק"מ, חלק ב: כ 13.5 ק"מ
שינוי גובה מצטבר - חלק א: כ 350 מטר עליות/350 ירידות , חלק ב: כ 900 מטר עליות/750 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 900 מטר , גובה מינימלי כ 550 מטר.
הקלטת המסלול חלק 1 בויקילוק חלק 2 בויקילוק
הקלטת המסלול חלק 1 באולטרייל חלק 2 באולטרייל
התמונות בגוגל פוטוס

סיכום היום:
התחלנו את הבוקר ב5:45 עם שתיית קפה/תה ופרידה מ2 מהחברה שנאלצו לחזור לארץ מסיבות אישיות. בסביבות 6:00 יצאנו לדרך והתחלנו לטפס מערבה בואדי Rawm כדי לעקוף מספר מפלים. אחרי כחצי ק"מ פנינו צפונה לנאקב El-Samra ופגשנו את בתולת הים המסתורית של ליאור. משם התחלנו לטפס בעלייה ממתונה והרגשנו שהקירות צופים בנו מכל הכיוונים. צורות מרשימות של אבני חול ליוו אותנו לכל אורך הדרך עם תופעות גיאולוגיות שונות ומעניינות של בליית טאפוני באבן חול. אחרי כ 1.5 ק"מ עשינו עצירה וגיחה קצרה לאחת הפסגות הקרובות כדי לתצפת על האזור. לאחר מנוחה, המשכנו להתקדם מערבה ובמהרה התחלנו לרדת דרומה לעבר ערוץ צדדי שבהמשכו הגענו למספר מחצבות ישנות שבהן חצבו אבני ריחיים קטנות וניידות. בנוסף, היו במקום גם תופעות גיאולוגיות יפות של בליית בצל. אחרי כחצי ק"מ, הערוץ נפגש שוב עם ואדי Rawm ואיתו פנינו מזרחה והלכנו כחצי קמ עם גיחה קצרה לואדי צדדי על הדרך עם פסלים אנושיים שונים ומשונים. בסביבות 9:00 חזרנו אל המחנה, קיפלנו את שארית הציוד ואחרי ארוחת בוקר מרעננת, הג'יפ הקפיץ אותנו כ 5.5 ק"מ במעלה ואדי Khudra עד שהגענו למפגש עם ואדי Khullal ולמרות שהיה תכנון שיכנס יותר פנימה, מכשול על הדרך שכנע אותנו לצאת מוקדם מהצפוי ולהתחיל ללכת בסביבות 10:00. באופן מפתיע הואדי היה מלא בזבובים מעצבנים ולכן נאלצנו להתקדם מהר ככל האפשר. אחרי כחצי שעה של הליכה (וכ 1.5 ק"מ), הגענו לקניון קטן עם סלע בסגנון דולמטי מעניין. משם המשכנו להתקדם עם הנחל ואחרי כ 1.5 ק"מ נוספים, עברנו דרך כפר עתיק ונטוש. מצאנו בקרבת מקום כמה עצי שיטה עם צל מתאים למנוחה. אחרי כ 1.5 ק"מ נוספים, הגענו לנקודת החיבור עם הנאקב Barga , אך המשכנו להתקדם כ 2 ק"מ מערבה בואדי Khullal עד לערוצים העליונים עד שמצאנו ערוץ צדדי סגור עם צל ובריזה שהתאים לארוחת צהריים. בסביבות 14:30 יצאנו לדרך במגמת עלייה מתונה בכיוון צפון-מזרח ועברנו על פני דיונה חולית קטנה עד שהגענו אחרי כ 1 ק"מ לנקודת פיצול ובה השארנו את התיקים והתפזרנו לחקור מספר ערוצים עמוקים ומעניינים. ראינו שהזמן מתחיל לדחוק ולכן ויתרנו על שאר הערוצים הנגישים וחזרנו אחרי כ 1.5 ק"מ של הסתובבות אל התיקים ובסביבות 17:00 המשכנו להתקדם ובמהרה התחברנו אל הנאקב המרכזי Barga. אחרי החיבור, התחלנו להתקדם כ 2.5 ק"מ צפונה דרך דיונות מרשימות עד למחנה שהיה טיפה צפונית לנקודת המפגש בין הוואדיות Barga ו Beida. כמו ביום הראשון, חיכו לנו במקום עם מרק ירקות/עדשים חם ותה/קפה וכך נגמר עוד יום עמוס בחוויות בארוחת ערב וסיפורים סביב המדורה.

תמונות נבחרות:
 


Hikers must anticipate the worst to enjoy the best - Eli TheHiker
 
EliTheHikerDate: שני, 2025-04-28, 7:01 AM | Message # 2
Main Administrator
Group: Administrators
Messages: 467
Status: Offline
יום 3: - Wadi El Beida-Jabel Barga-Wadi Khullal

מיקום נקודת הלינה: 28.911346N, 34.423603E בגובה של כ 700 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 6:30, שעת סיום - 18:30.
משך הליכה - כ 12 שעות.
מרחק הליכה - כ 17 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 300 מטר עליות/250 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1150 מטר , גובה מינימלי כ 1350.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול באולטרייל
התמונות בגוגל פוטוס
תצפית על Wadi Barqa and Beida ביוטוב
תצפית מהר Wadi Barqa ביוטוב

סיכום היום:
התחלנו את היום בארוחת בוקר מרעננת עם פול מצרי טרי ובסביבות 6:30 יצאנו לדרך אחרי שכל המחנה כמעט קופל. חזרנו טיפה דרומה ואז התחלנו לעלות ולהתפעל מהזריחה על הדיונה מצד אחד ומההר Barga שאליו תכננו לטפס מהצד השני. שביל מגוון מאוד עם טאפוני משתנה הוביל אותנו אחרי כ 1.5 ק"מ למפגש עם הנאקב המרכזי שאותו חצינו והמשכנו דרומה כחצי ק"מ כדי לראות נקיק קצר ונסתר. משם, טיפסנו על השלוחה והתחלנו להתקדם הלאה ליד ציורי טבע מרשימים עד שהתחברנו שוב אחרי כחצי ק"מ אל הנאקב המרכזי שפנה דרום/מערבה. אחרי כ 1 ק"מ, הטיפוס התחדש ונהיה תלול יותר ובסביבות 9:00, הגענו לנקודה עם צל משמעותי שבה השארנו את התיקים והתחלנו לעלות אל ה Barga. משם התחיל טיפוס תלול של כ 250 מטר (על פני כ 800 מטר) שהיו בו מכשולים רבים ושונים שדרשו סבלנות ויציבות במיוחד בדרדרת בירידה. אחרי הליכה קצרה לאורך המצוק, הגענו לנקודה שממנה היה צריך להיעזר בחבל (שבאופן מפתיע כבר היה שם) ובציוד אבטחה אחר למי שפחדו במיוחד בחזור. מבנה ההר דומה יותר להר שולחן ולכן היה שטח די גדול לחקור. הלכנו בהתחלה לנקודה הכי גבוהה ובה היו לא מעט מאובנים שונים ובאופן מפתיע מאוד גם סוג של קליטה חלקית מאוד מרשת ישראלית בנקודה מאוד ספציפית (הצלחתי להתחבר לרשת סלולרית של פרטנר, לקבל ואטסאפים ואפילו להוציא בודדים וכל זה במרחק לא הגיוני של כ75 ק"מ קו אווירי מהאנטנה הכי קרובה באזור אילת). לאחר מנוחה, הסברים וצילומים, עשינו סיבוב די רחב של כ1 ק"מ לקצבות של ההר כדי להנות מהנופים המרשימים לכל הכיוונים וחזרנו לנקודת העלייה. הירידה במקום הייתה הרבה יותר מסובכת ולקחה לא מעט זמן (כ 50 דקות) ואחרי זה עוד כ40 דקות של הליכה בירידה תלולה עם דרדרת עד למפגש עם התיקים. הגענו בחזרה אל התיקים בסביבות 13:00 ולמרות שרצינו לעשות שם צהריים, הצל כבר ברח ולכן נאלצנו להתקדם כחצי ק"מ עד לנקודת צל הבאה בפתח נקיק צר וקצר שבה אכלנו ארוחת צהריים מגוונת וטעימה. בסביבות 16:00 המשכנו להתקדם ולעקוף את ההר עם תצפיות נהדרות לכיוונים שונים עם תופעות גיאולוגיות שונות ומרשימות במיוחד. אחרי כ1 ק"מ , פנינו דרומה והתחלנו לרדת במתינות דרך דיונה בתולית עד ששינינו כיוון לדרום-מזרח ואז התחילו גם נקיקים צרים עם אבני חול מכל הצורות האפשריות וגם דייקים רציניים. אחרי כ 2 ק"מ ומאמצים לא קטנים, הגענו בסביבות 17:00 לנקודת הצהריים של אתמול ומשם המשכנו באותה הדרך (כמו שהיה אתמול בתחילת היום בהלוך) כ 5 ק"מ עד שפגשנו את הג'יפ בסביבות 18:30 והפעם הוא הצליח להיכנס כ1.5 ק"מ יותר פנימה. בפגישה התגלה שהוא חיכה לנו החל מ 14:00 ואפילו התחיל לדאוג כי לא הייתה קליטה סלולרית לדליל שלנו. אחרי שהתחלנו לנסוע (סה"כ 11 ק"מ) לנקודת הלינה של היום השני, הדליל פתאום התחיל לחפש את הסלולרי שלו וגילינו ששכח אותו בנקודת המפגש עם הג'יפ שבה חיכינו לכולם, אז יצאנו מהרכב וחיכינו עד שיחזרו לאסוף אותו. לפי הנהג, הייתה קרוב לשם קבוצה של 5 ישראלים, אך החלטנו לא להתחיל לחפש אותם בחושך וחיכינו עד שיחזרו. רק בסביבות 19:30 הגענו אל המחנה וכרגיל חיכה לנו מרק עדשים חם עם תה/קפה והפעם גם הפתיעו אותנו עם מקלובה מקומית.

תמונות נבחרות:



יום 4: Wadi Rawm-Khudra-Jabel Ghazala-wadi Khudra-Ein Khudra-Double canyon-wadi Rawm

מיקום נקודת הלינה: 28.911346N, 34.423603E בגובה של כ 700 מטר.
זמנים - שעת התחלה - 6:45, שעת סיום - 18:00.
משך הליכה - חלק א כ 6 שעות, חלק ב כ 5 שעות
מרחק הליכה - חלק א כ 10 ק"מ, חלק ב: כ 6 ק"מ
שינוי גובה מצטבר - חלק א: כ 650 מטר עליות/700 ירידות , חלק ב: כ 250 מטר עליות/250 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 1000 מטר , גובה מינימלי כ 600 מטר.
הקלטת המסלול חלק 1 בויקילוק חלק 2 בויקילוק
הקלטת המסלול חלק 1 באולטרייל חלק 2 באולטרייל
התמונות בגוגל פוטוס
תצפית על עין חודרה ביוטוב

סיכום היום:
התחלנו את הבוקר מארוחת בוקר קלה ללא קיפול ציוד הלינה כי התכנון היה לישון באותו המקום ובסביבות 6:45, יצאנו לדרך מזרחה לכיוון Jabel Ghazala. כבר על ההתחלה התרשמנו מדיונות לבנות וצורות סלע מיוחדות ואחרי כ 1.5 ק"מ חצינו את הנאקב Hamedat (שדרכו הגענו לאזור ביום הראשון) והתחלנו לטפס במתינות לעבר נקודת הפיצול שבאה הדליל נשאר עם התיקים ואנחנו התחלנו לרדת באחד הערוצים הסגורים שהיו בו לא מעט אתגרי מעבר שדרשו סבלנות וזהירות. אחרי כ1.5 ק"מ , הופתענו לראות גב קטן למרות שלא ירדו גשמים השנה בכל האזור לפי הבדואים. הנקיק המשיך להפתיע וכשכמעט הגענו לתחתיתו, פנינו צפונה ואחרי זה מזרחה והתחלנו לעלות בנקיק אחר מרשים לא פחות, שהיה הרבה יותר פתוח ונוח למעבר אך עם עלייה תלולה יחסית. בסביבות 10:30 התפצלנו לכמה קבוצות כדי לעשות סיור על ההר המרשים כאשר חלק רצו לנוח, חלק לעלות למעלה ולהשקיף מלמעלה על הדיונות מסביב וחלק רצו לרדת לחלון תצפית מפחיד ומאתגר. באזור 11:30 נפגשנו כולנו והתחלנו לרדת בחזרה אל התיקים בירידה מתונה יחסית. בסביבות 12:15 אחרי מנוחה קצרה, התחלנו לחזור על עקבותינו וירדנו לנקודה שבה חיכה לנו הג'יפ שהקפיץ אותנו כ 2.5 ק"מ לעין חודרה כדי לחסוך הליכה מנהלתית. היום תוכנן מראש עם הפסקה ארוכה בעין חודרה בגלל היום החם שהיה צפוי ולכן נחנו שם בשעות החמות, התרחצנו בבריכה שהמקומיים מתחזקים (עלות של כ 50 לירות לאדם) ואכלנו גם ארוחת צהריים שהחברה שלנו הכינו. נאמר לנו שהבדואים באים לתחזק את האזור רק כשיש תיירים, אך ראינו רק קבוצה קטנה מאוד של תיירים אירופאים שעזבו די במהרה ונשארנו שם לבד. בסביבות 15:30 כשהחום קצת ירד, עשינו סיבוב ארוך של כ 2 ק"מ בנווה המדבר המרשים בין הדקלים המטופחים, בריכות השקייה מפתיעות, בורות רבים עתיקים וגם יותר מודרניים שמהם שואבים מים לטיפוח האתר ושער אחד דמיוני בשם Bab ar-Rawm שלפי הסיפורים מוביל ישירות לWadi Rawm.
בסביבות 16:30, חזרנו אל התיקים והתחלנו ללכת לעבר הקניון הכפול מתחת לJabel Khudra כאשר כבר על ההתחלה גילינו שאנחנו לא לבד והקירות צופים בנו. השארנו את התיקים בנקודת פיצול והלכנו קודם אל הקניון הצפוני שהיה מרשים מרחוק, אך נראה שהיו קריסות מרובות שחסמו את המעבר ונדרש מאמץ כדי להגיע יותר קרוב אל המפל הגדול. במקום מצאנו מעט מאובנים וצורות סימטריות רבות שכנראה השאירו מטיילים אחרים. חזרנו באותה הדרך אל אזור התיקים וחלקינו המשכנו ללכת לעבר הקניון הדרומי שרובו עביר בקלות חוץ ממפל אחד טיפה בעייתי שאפשר היה לטפס או לעקוף בעקיפה ארוכה. הנקיק עצמו התגלה כצר ומעניין אך לא משהו מיוחד לעומת מה שכבר ראינו ולכן חזרנו במהרה ויצאנו אל נקודת החיבור ב Wadi Khudra שבה אסף אותנו הג'יפ והקפיץ כ 2.5 ק"מ בחזרה אל המחנה ב Wadi Rawm שבו חיכתה לנו ארוחת ערב אחרונה בשטח, סיפורים ותכנונים ליום שלמחרת ואוהלים שנשארו פרוסים מהלילה הקודם.

תמונות נבחרות:



יום 5: Wadi Rawm-Ein Khudra-White canyon-Jabel Magasa area-Golden Beach Nueiba
זמנים - שעת התחלה - 6:00, שעת סיום - 12:30.
משך הליכה - כ 8:00 שעות.
מרחק הליכה - כ 10 ק"מ.
שינוי גובה מצטבר - כ 600 מטר עליות/600 ירידות
נקודות שיא - גובה מקסימלי כ 550 מטר , גובה מינימלי כ 250.
הקלטת המסלול בויקילוק
הקלטת המסלול באולטרייל
התמונות בגוגל פוטוס

סיכום היום:
התחלנו את היום בקיפול המחנה ובגלל שהיה צפי ליום חם מאוד, לקחנו את הארוחת בוקר איתנו ויצאנו אחרי הקפה/תה של הבוקר להקפצה קצרה בג'יפ של כ 2.5 ק"מ אל עין חודרה. משם יצאנו רגלית בסביבות 6:00 דרומה לעבר הקניון הלבן המפורסם. חצינו את Wadi Khudra דרך חולות מרשימים וכבר אחרי כחצי ק"מ, נכנסנו לחלקים הצרים של הקניון שבהמשך התרחבו. חצינו מספר מכשולים והמשכנו להתקדם לעבר החלקים הצרים תוך עקיפת מספר מפלים שבחלקם הותקנו עזרים שונים. אחרי כ 2 ק"מ , יצאנו מהקניון והתחלנו ללכת צפונה לעבר פסלים טבעיים ומאוד מרשימים מסוגים שונים ומיוחדים. אחרי כחצי ק"מ של סיבוב באזור (בסביבות 8:00) עשינו ארוחת בוקר ואז התחלנו לחזור דרומה לכיוון הקניון הסגול שמתחת ל Gabel Magasa תוך כדי שאנחנו עוברים מעל ובין קניוני חול מרשימום ומגוונים כאשר תצורות חול שונות מפתיעות כל פעם מחדש. אחרי כ 1.5 ק"מ , הגענו לנקודת פיצול שבה השארנו את התיקים והתחלנו לטפס כ 100 מטר דרך הקניון הסגול כאשר בדרך עוברים על משטחים של חלוקי נחל ומעט מאובנים. חזרנו אל התיקים באותה הדרך בסביבות 10:30 כאשר החום כבר התחיל להיות מורגש ולכן החלטנו לקצר טיפה את המסלול וללכת בדרך הכי קצרה חזרה אל עין חודרה. אחרי כ 1 ק"מ הגענו לאזור היציאה מהקניון הלבן ומשם המשכנו צפונה דרך מספר גבעות מרשימות עם ציורי סלע רבים עד שעלינו על נאקב עתיק ודרכו ירדנו בסביבות 12:30 דרך הנחל הצבעוני לעין חודרה שבה עשינו מנוחה, רחצה וארוחת צהריים עד שהגיע הג'יפ ואיתו יצאנו בסביבות 14:00 חזרה לנואיבה. הנסיעה הפעם הייתה הרבה יותר ארוכה מסיבות לוגיסטיות ונאלצנו לנסוע כ 28 ק"מ בשטח (לקח כשעה חוץ מעצירה קצרה לצילומים ) עד שהתחברנו אל כביש אספלט ומשם עוד כ 25 ק"מ עד החוף (לקח כחצי שעה) כאשר על הדרך עצרנו באזור נואיבה ושם נפרדנו מהדליל פארג'. חלקנו נסעו כבר באותו היום חזרה אל הגבול וחלקנו נשארנו עד למחרת בבוקר כפי שתוכנן במקור כדי לנוח, לשנרקל ולחזור לארץ רעננים לפני הנסיעה הארוכה חזרה למרכז.

תמונות נבחרות:



הערות מיוחדות:
*חשוב מאוד לצלם את הפתק הלבן שמקבלים במעבר הגבול המצרי אחרי תשלום האגרה (כיום כ 715 לירות) שמכיל את פרטי הדרכון/מספר קבוצה וכדומה כי ביציאה חזרה יבקשו לסרוק את הברקוד ולא יתנו לצאת בקלות בלי זה.
*יש לשים לב להגבלות ציוד חדשות/ישנות במעבר גבול המצרי ויש לא מעט דברים אסורים שהתווספו לרשימות כגון חבלים, ציוד צילום, רחפנים, סכינים וכדומה והרשימה מתעדכנת כאן.
*שעות פתיחת הגבול משתנות כל הזמן ושבוע עד הטיול היה פתוח רק בין השעות 8:00-18:30 ואז זה השתנה ל 24/7.
*מומלץ לשלם את אגרת המעבר בצד הישראלי מראש באתר מלגם כדי לחסוך זמן.
*בתקופה הזאת יכולים להיות גשמים וגלי קור/חום רציניים ולכן צריך להיערך לכך בהתאם לתחזית עדכנית.
*למעבר גבול בצד המצרי מומלץ להביא עט כדי למלא את פרטי הטיול (גם לשם וגם בחזרה) כי אחרת צריך לחכות או לשלם כדי שימלאו את הטפסים עבורכם.
*אם מגיעים עם רכבים, אז המקום הקרוב ביותר לגבול שבו ניתן להשאיר רכבים בתשלום הם: 1) חניון קטן יחסית באזור המשטרה ממש לפני הגבול (כ 60 ש"ח) ליום, 2) חניון גדול במקום שדה התעופה (כ 25 ש"ח ליום) ומשם אוטובוס/מונית. בחינם: 1) בחניון מעבר גבול יצחק רבין לירדן ואז מונית או הליכה של כ 800 מטר עד הצומת ואוטובוס קו 30. 2) בחניון של שדה תעופה רמון ומשם אוטובוס קו 30 או מונית.
*כדי לטייל באזור הנ"ל, לפי רוב המקורות, לא נדרש להוציא ויזה למצרים, אך יש לקחת בחשבון שהחלטות הצבא המצרי משתנות כל הזמן ולא בטוח שיתנו לעבור למטיילים/ציוד שנוסעים לטייל באזור או במקרה שתצטרכו לחתוך מהמסלול מסיבה כלשהי דרך הכביש הפנימי שהולך לסנטה כי יש שם מחסומים. יש להתייעץ עם הסוכנים המקומיים אם האזור מותר לטיול וכדי שימצאו את הסידור הנכון כדי להגיע לתחילת המסלול ולצאת ממנו. בכל מקרה יש לקחת בחשבון שיכולים להיות עיכובים/שינויים ולכן יש להיערך מבחינת הזמן בהתאם.
*אם רוצים להצטייד במוצרי בסיס, אז יש מספר חנויות קטנות על הדרך ויש לברר עם נהג המונית/ג'יפ אם ניתן לעצור שם בדרך הלוך/חזור, אך יש לקחת בחשבון שהמחירים יהיו זולים בהרבה בחניות בתוך נואיבה ולא על הכביש המרכזי.
*חלקים מסויימים במסלולים דרשו לא מעט ניסיון הליכה בשטח מאתגר ומגוון ולכן יתאימו רק למטיילים מנוסים ומטיבי לכת או כאלה שלא פוחדים מאתגרים.
*בחופים תמיש יש יתושים בעונה זו ולכן יש להיערך בהתאם. בשטח לא נתקלנו ביתושים, אבל היו אזורים עם מכת זבובים כנראה מהשאריות דישון של שדות הפרגים.

סיכום הטיול, מסקנות והארות לעתיד:
החלטתי להצטרף לטיול למרות אזהרות המסע ממשרד החוץ על כל סיני (שהיו גבוהות בדרגות כאלה ואחרות כמו בכל השנים האחרונות מאז 2011) וההבנה ההגיונית שאם יקרה משהו, יהיה מאוד קשה לקבל עזרה. לא היו בעיות מיוחדות ולא הורגש מתח כלשהו במהלך כל הטיול וגם בזמן המנוחה על החוף למרות השוהים המצרים הרבים (רוב הישראלים התרכזו בחופים יותר צפוניים באזור ראס הסאטן) כנראה בגלל הניסיון מטיולים קודמים, המחסומים והבדיקות של הצבא המצרי על הכבישים, הקרבה אל הגבול והבדואים המקומיים שדאגו לכך שתהיה הרגשה טובה של ביטחון כל הזמן. בגלל ההגבלות והאיסורים השונים בתחום הטיילות בסיני שמשתנים כל הזמן ובמיוחד בתקופה האחרונה, היה מאוד נוח לטייל במסגרת חברה ומדריך ישראלי (במקום התארגנות עצמית מול סוכנים בדואים) שמכירים את השטח והשינויים הרבים היטב ויודעים להתאים את הטיול והמסלולים בהתאם לאילוצים ובמיוחד בטיול מהסוג הנ"ל שדרש הרבה לוגיסטיקה והקפצות כדי להימנע מהליכה מנהלתית. הצוות הבדואי המקומי והדליל הפתיעו מאוד לטובה ועבדו היטב ביחד גם כאשר היה צריך לעשות שינויים, השקמות מוקדמות או שינויים בנקודות הלינה והמפגש בזמן אמת. הדלילים המקומיים לא מכירים מספיק טוב את רוב נקודות העניין המיוחדות והחיבורים ביניהם שלא על השביל הרגיל כי רובם כבר לא גרים בשטח ולכן הייתה חשיבות גדולה למדריך ישראלי ותיק ומנוסה. הקבוצה הקטנה יחסית הייתה מורכבת ממטיילים עם ניסיון שטח שונה מאוד, אך בעזרת הצוות המלווה, התגבשה לקבוצה מלוכדת וסקרנית וכך יכולנו להנות מהליכה מעניינת ומאתגרת באזור מיוחד, צבעוני וציורי שרוב המטיילים לא היו מגיעים אליו לבד ולהנות מהשקט היחסי שהמדבר יכול להציע. קיבלנו מזג אוויר קריר וצלול ב3 הימים הראשונים ויומיים חמים וכך יכולנו בעזרת התאמות מסויימות למצות את המקסימום מהאזור והטיול, אך באופן כללי, אזור הטיול מתאים לדעתי יותר לחודשים הקרים יותר בין נובמבר-מרץ.

עד הטיול הבא........


Hikers must anticipate the worst to enjoy the best - Eli TheHiker
 
  • 1 מתוך 1דף מספר
  • 1
חיפוש:


Copyright MyCorp © 2025 | צור אתר אינטרנט בחינם בעזרת uCoz